Ecocercs energy

Una empresa manresana invertirà 130 milions en una planta d'energia renovable a Cercs

El projecte substituirà l'antiga central tèrmica i es posarà en marxa el febrer del 2023

zentauroepp50186833 pla general de l antiga central t rmica de cercs  al bergued191002151114

zentauroepp50186833 pla general de l antiga central t rmica de cercs al bergued191002151114 / Estefania Escola

1
Es llegeix en minuts

EMSpain Waste&Treatment, una societat, que pertany al grup manresà EM Grup invertirà 130 milions en una planta de generació d’energia renovable a Cercs (Barcelona) que substituirà l’antiga central tèrmica d’aquest municipi. El projecte, denominat Ecocercs Energy i presentat aquest dimecres, preveu que es creïn 60 llocs de treball directes i un centenar d’indirectes.

Fonts dels impulsors del projecte han precisat a Efe que la nova planta, que es preveu posar en marxa el febrer del 2023, es preveu finançar mitjançant la fórmula del ‘project finance’, en la qual el mateix actiu actua com a garantia.

El projecte contempla aixecar la primera planta d’Espanya que generarà energia a partir de la combustió de materials sobrants de la indústria, seguint l’exemple d’altres plantes similars de Dinamarca, Holanda, Suècia i Alemanya.

Tant l’empresari promotor, Lluís Basiana, com l’alcalde de Cercs, Jesús Calderer, han destacat que es tractarà d’una instal·lació pionera, equipada amb l’última tecnologia. D’aquesta manera, es donarà un nou ús a l’antiga central tèrmica de Cercs, que va deixar d’operar el desembre del 2011.

De fet, la nova planta mantindrà la torre de refrigeració que caracteritzava la tèrmica, i aprofitarà els edificis industrials ja existents, així com la subestació elèctrica i el sistema d’evacuació, ha informat l’empresa promotora en un comunicat.

Notícies relacionades

A diferència de l’antiga central tèrmica, que produïa electricitat a partir de la combustió de carbó, la nova planta generarà energia a través de tres fonts: material de rebuig de la indústria del reciclatge de vehicles, de la indústria del paper i de la indústria del reciclatge (biomassa, jardineria o fusta, entre d’altres).

La societat promotora del projecte pertany a EM Grup, un grup d’enginyeria de Manresa especialitzat en projectes ambientals des de fa més de tres dècades.