AEROLÍNIES

Els pilots de Ryanair a Espanya recolzen anar a la vaga pel tancament de bases

Encara no han decidit quins dies faran vaga

undefined44910226 file photo  ryanair aircraft are seen at dublin airport dubl180905215333

undefined44910226 file photo ryanair aircraft are seen at dublin airport dubl180905215333 / Clodagh Kilcoyne

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els pilots de Ryanair adscrits al Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (Sepla) han donat suport a l’adopció de mesures legals, entre les quals s’inclou la vaga, per l’anunci de tancament de les bases de Tenerife Sud,Las Palmas de Gran Canaria i probablement Girona, ha comunicat aquest dijous el Sepla.

El sindicat va convocar els pilots a una consulta sobre la possibilitat de l’adopció de mesures legals, entre les quals s’incloïa la vaga, que va ser recolzada per més del 90% dels pilots de Ryanair amb una participació del 80% del cens.

El Sepla, que agrupa uns 500 pilots de Ryanair dels 800 que operen a Espanya, ha denunciat que els tancaments de les bases no estan fonamentats “amb cap argument legal ni econòmic” i suposarien l’acomiadament de més de 100 pilots a tot Espanya.

El sindicat ha explicat, no obstant, que “exhaurirà a tota hora” les vies de negociació amb la companyia.

“Esperem que la companyia reflexioni en la seva decisió, que no està emparada per cap motivació econòmica ja que Ryanair continua anunciant beneficis any rere any”, ha afirmat.

Notícies relacionades

En el cas que els pilots decidissin finalment anar a la vaga, podria coincidir amb les aturades dels tripulants de cabina de passatgers (TCP) de Ryanair convocades pels sindicats USO i Sitcpla per als dies 1, 2, 6, 8, 13, 15, 20, 22, 27 i 29 de setembre.

L’últim conflicte entre els pilots i la companyia irlandesa es va tancar l’octubre del 2018 després d’arribar a un acord amb l’aerolínia en relació amb l’aplicació de la legislació laboral espanyola als contractes per desenvolupar la seva activitat a Espanya

Temes:

Ryanair Vagues