integració

Just Eat i Takeaway posen en marxa la seva fusió

L'empresa britànica tindrà el 52,2% del nou grup i l'holandesa, el 47,8%

zentauroepp46378685 just eat190729120249

zentauroepp46378685 just eat190729120249 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts

Les empreses de repartiment de menjar a domicili Just Eat –britànica– i Takeaway.com –holandesa– han arribat a un principi d’acord sobre una operació de fusió que s’emprendrà mitjançant un canvi d’accions i de la qual sorgirà una de les companyies més grans del sector al món. El grup resultant, que es dirà Just Eat Takeaway.com, tindrà la seva seu social a Amsterdam (Holanda), però continuarà cotitzant a la Borsa de Londres i mantindrà una part significativa de les seves operacions al Regne Unit, segons han informat aquest dilluns les dues empreses en un comunicat. L’operació ha sigut ben rebuda en els mercats, les participacions en l’empresa britànica pujaven un 25% a la Borsa de Londres.

D’acord amb els termes pactats, els accionistes de Just Eat rebran 0,09744 accions de Takeaway per cadascun dels seus títols. Al final de l’operació, els actuals accionistes de Just Eat posseiran un 52,2% del capital del grup resultant, mentre que els accionistes de Takeaway es quedaran amb el 47,8% restant. Els termes proposats suposen valorar Just Eat en 731 penics per acció, la qual cosa representa una prima de 15% respecte al preu de tancament del 26 de juliol.

Estructura del nou grup

Notícies relacionades

La companyia estarà presidida per Mike Evans, actual president de Just Eat, mentre que el president de Takeaway.com, Adriaan Nühn, en serà el vicepresident. L’actual conseller delegat de Takeaway.com, Jitse Groen, mantindrà el càrrec en el grup resultant. Paul Harrison, actual director financer de Just Eat, assumirà el mateix rol en la nova empresa, mentre que Brent Wissink, director financer de Takeaway.com, i Jörg Gerbig, director d’operacions de Takeaway.com, passaran a compartir la direcció d’operacions de la nova empresa combinada.

El consell d’administració de Just Eat Takeaway.com comptarà amb set membres: Evans, Nühn, tres consellers nomenats pel grup britànic i dos més per l’empresa holandesa. Les negociacions entre les dues empreses segueixen en marxa i Takeaway.com té de termini fins al 24 d’agost per anunciar si presenta una oferta en ferm o no.

Temes:

Empreses