Batalla judicial

Deliveroo perd el seu primer macrojudici, a Madrid: els 'riders' són falsos autònoms

El Jutjat Social núm. 19 de la capital espanyola dona la raó a la Seguretat Social i considera que la relació hauria de ser d'assalariats

deliveroo

deliveroo

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Deliveroo ha perdut la seva primera gran batalla judicial. L’escenari ha sigut Madrid i l’executor de la clatellada el magistrat del Jutjat Social número 19, que ha resolt en contra de la multinacional en una sentència que implica 529 repartidors. Conclusió: els 'riders' són falsos autònoms i la seva relació amb Deliveroo hauria de ser d’assalariats. La companyia perd així el seu primer macrojudici, sobre el qual, no obstant, podrà recórrer; això li permetrà de moment continuar pedalant i no paralitzarà la seva activitat a Espanya. A l’espera de la decisió de la pròxima instància.

Notícies relacionades

"L’essencial és que una vegada acceptada la comanda, aquesta havia d’atendre’s [per part dels repartidors] d’acord amb les detallades instruccions determinades per l’empresa, sense marge apreciable d’autonomia del treballador", determina la sentència, a la qual ha tingut accés EL PERIÓDICO. 

El mes de febrer del 2020 està previst un altre gran macrojudici, aquesta vegada a Barcelona. 

Temes:

Deliveroo