20 acomiadaments

Preacord en l'ero de planta de Torrot-Gas Gas de Salt

El comitè i la direcció arriben a un preacord que comportarà 22 acomiadaments i indemnitzacions de 33 dies per any treballat amb un límit de 12 mensualitats

El comitè d'empresa convoca per a aquest dijous l'assemblea de treballadors que haurà de validar si el pacte segueix endavant o no

torrotgasgasmadrid

torrotgasgasmadrid

1
Es llegeix en minuts

El comitè i la direcció de Torrot-Gas Gas han arribat aquest dimecres a un principi d’acord per al tancament de línies de muntatge de la planta de Salt. No serà efectiu fins que el ratifiqui l’assemblea de treballadors. El preacord inclou rebaixar a 20 els acomiadaments –inicialment, se’n preveien 24– i ofereix indemnitzacions de 33 dies per any treballat amb un límit de 12 mensualitats. Torrot-Gas Gas, que arrossega un deute de 23 milions d’euros, va presentar un expedient de regulació després de patir un descens de vendes de més del 50% durant l’últim exercici.

Segons declaracions a l’ACN de la secretària general de la Federació d’Indústria de la UGT a Girona, Isabel Martínez, el comitè accepta l’última proposta feta per l’empresa. Torrota-Gas Gas ha proposat reduir a 20 els acomiadaments –inicialment, l’ERO en preveia 24– i ha incrementat les indemnitzacions per als afectats. Dels 27 dies per any que oferia, ara ha passat a 33 amb un límit de 12 mensualitats.

Notícies relacionades

La fàbrica es compromet a incloure en una borsa de treball els acomiadats per si es reprèn l’activitat en un futur. "L’objectiu és que, si l’empresa creix o té necessitats de producció, els que ara vagin al carrer puguin recuperar la feina", va concretar la secretària de la UGT.

L’expedient de regulació d’ocupació afectarà especialment aquells que treballen a la secció de motos elèctriques (que es ven sota el segell de Torrot). La resta d’acomiadaments s’aplicaran a la part de plantilla que forma part de Gas Gas (que fabrica motos d’enduro i trial). 

Temes:

Salt Motos