tributs

Airbnb avisa els amos de pisos turisticos que han de declarar els seus ingressos

La plataforma remet als titulars de les vivendes un resum de les rendes que han percebut

1
Es llegeix en minuts

Airbnb ha enviat un recordatori als amfitrions de la plataforma a Espanya per comunicar-los la seva obligació de declarar els ingressos obtinguts. En la missiva, la plataforma de lloguer turístic hi ha inclòs un resum dels ingressos obtinguts per cada usuari en l’exercici 2018, ha informat aquest dijous en un comunicat.

Aquest és precisament un dels avisos de l’Agència Tributària  aquesta campanya de la renda 2018, juntament amb el dirigit a titulars de criptomonedes i els que tenen rendes d’altres països. Hisenda va establir l’any passat l’obligatorietat d’informar sobre aquests ingressos per part dels mitjancers. Per a això va crear un imprès específic, el model 179, que és trimestral i que porta per nom ‘Declaració informativa trimestral de la cessió d’ús de vivendes amb finalitats turístiques’.

Totes les dades

D’aquesta manera, aquelles entitats que ofereixin  servei d’intermediació han de posar a disposició de l’Administració tributària la identificació del titular de la vivenda i de les persones cessionàries, la identificació de l’immoble amb especificació de la referència cadastral, el nombre de dies de gaudi de la vivenda amb finalitats turístiques, així com la data d’inici de la cessió i l’import percebut pel titular.

Notícies relacionades

A través del recordatori, Airbnb també facilita informació i recursos d’ajuda sobre el pagament d’impostos, entre els quals hi ha les pàgines sobre informació fiscal i com ser un amfitrió responsable. També ajuda a trobar un assessor fiscal pròxim i posa a disposició un telèfon d’atenció sobre fiscalitat a través de PricewaterhouseCoopers.

Airbnb, que compta amb diverses pàgines d’ajuda per als amfitrions en matèria d’impostos, ha impulsat per segon any consecutiu una col·laboració amb l’Associació Espanyola d’Assessors Fiscals (Aedaf), amb la qual els amfitrions tenen accés a un seminari de formació sobre pagament d’impostos.