31 d’oct 2020

Anar al contingut

SEGON EN DOS ANYS

Codorníu anuncia un nou ERO per a 79 treballadors

Suposarà el trasllat de les oficines d'Esplugues de Llobregat a les instal·lacions de Sant Sadurní d'Anoia

El Periódico / Agencias

Codorníu anuncia un nou ERO per a 79 treballadors

La direcció de Codorníu ha anunciat als sindicats que durà a terme una nova reestructuració de la plantilla que afectarà 79 treballadors i que suposarà el trasllat de les oficines d’Esplugues de Llobregat a les instal·lacions de Sant Sadurní d’Anoia, a Barcelona. Segons fonts de la companyia i dels sindicats, la direcció ha assegurat que confien a arribar a un acord per aprovar l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO)el segon que es presenta en els dos últims anys.

Aquest expedient, que afectarà 79 treballadors d’un total de 700, arriba quan es compleixen poc més de quatre mesos del tancament de l’operació de venda de la majoria del capital del Grup Codorníu al fons d’inversions estatunidenc Carlyle.

El responsable del sector agroalimentari de CCOO a la comarca de l’Anoia, Sergi Lozano, ha explicat que el comitè d’empresa va exigir ahir a la direcció que l’ERO es dugui a terme "de forma socialment responsable", a través d’un pla de prejubilacions i programes d’acompanyament per als afectats.

"Si veiem que la direcció no valora que socialment és interessant arribar a un acord, durem a terme mobilitzacions", ha assenyalat Lozano, que s’ha mostrat esperançat que les dues parts es puguin asseure a negociar l’expedient.

El comitè, controlat per CCOO, també ha exigit a la companyia un pla industrial de futur per consolidar una firma "emblemàtica i forta que necessita una bona gestió".

El maig del 2017, Cordorníu i els sindicats ja van pactar un ERO que va afectar 71 empleats.

Temes: Codorniu