SEGON EN DOS ANYS

Codorníu anuncia un nou ERO per a 79 treballadors

Suposarà el trasllat de les oficines d'Esplugues de Llobregat a les instal·lacions de Sant Sadurní d'Anoia

zentauroepp23627932 cavas caves codorniu171016143421

zentauroepp23627932 cavas caves codorniu171016143421

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La direcció de Codorníu ha anunciat als sindicats que durà a terme una nova reestructuració de la plantilla que afectarà 79 treballadors i que suposarà el trasllat de les oficines d’Esplugues de Llobregat a les instal·lacions de Sant Sadurní d’Anoia, a Barcelona. Segons fonts de la companyia i dels sindicats, la direcció ha assegurat que confien a arribar a un acord per aprovarl’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO)el segon que es presenta en els dos últims anys.

Aquest expedient, que afectarà 79 treballadorsd’un total de 700, arriba quan es compleixen poc més de quatre mesos del tancament de l’operació de venda de la majoria del capitaldel Grup Codorníu al fons d’inversions estatunidenc Carlyle.

El responsable del sector agroalimentari de CCOO a la comarca de l’Anoia, Sergi Lozano, ha explicat que el comitè d’empresa va exigir ahir a la direcció que l’ERO es dugui a terme "de forma socialment responsable", a través d’un pla deprejubilacionsi programes d’acompanyament per als afectats.

"Si veiem que la direcció no valora que socialment és interessant arribar a un acord, durem a terme mobilitzacions", ha assenyalat Lozano, que s’ha mostrat esperançat que les dues parts es puguin asseure anegociar l’expedient.

Notícies relacionades

El comitè, controlat per CCOO, també ha exigit a la companyia unpla industrial de futurper consolidar una firma "emblemàtica i forta que necessita una bona gestió".

El maig del 2017, Cordorníu i els sindicats ja van pactar unERO que va afectar 71 empleats.

Temes:

Codorniu