1.000 acomiadaments

Els sindicats de Vodafone accepten l'oferta final de l'ERO

La proposta de la companyia preveu 1.000 acomiadaments amb una indemnització de 50 dies per any treballat i un màxim de 33 mensualitats

ere-vodafone

ere-vodafone / SILVIA CORTADA BALLUS

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo / Gabriel Ubieto

Vodafone ha presentat la seva oferta final per a l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que preveu un total de 1.000 acomiadaments. Després de sotmetre’l a votació entre els seus afiliats, UGT, CCOO i STC –els tres sindicats representants dels treballadors de la companyia– han decidit firmar les condicions del cessament, segons han informat fonts de la reunió que encara no ha acabat fins que es redacti el document final. 

L’última oferta, proposada per la companyia de telefonia dimecres i acceptada pels tres sindicats aquest divendres, rebaixa en 200 els acomiadaments inicialment plantejats per Vodafone i contempla unes indemnització de 50 dies per any treballat, amb un màxim de 33 mensualitats. Per a aquells empleats que no arribin als 28.000 euros anuals bruts, el pacte preveu un extra de 6.000 euros.

Notícies relacionades

L’empresa ha introduït en la proposta un deslímit de la voluntarietat, és a dir, treballadors que triïn agafar la indemnització i extingir el seu contracte, tot i que s’ha reservat vetos segons divisions organitzatives. Addicionalment, el 2020 un total de 100 treballadors podran sumar-se de manera voluntària a un pla de prejubilacions.

Vodafone s’ha compromès amb els sindicats a no presentar cap altre ERO fins al2021.