El deute grec baix fins al 3,061%

 

  / REUTERS

1
Es llegeix en minuts

L’interès del deute de Grècia ha baixat fins al 3,601%, situant-se a nivells del 2006, després que l’agència de qualificació Moody’s hagi elevat la qualificació del país hel·lè a 'B1' des de 'B3', després de la qual cosa el Tresor grec ha donat mandat per realitzar una emissió de bons a 10 anys.

El país va tancar l’any passat amb una rendibilitat del 4,382% als seus bons. La baixada del deute es deu a la implementació del pla de reformes, a les mesures d’alleujament aplicades i a l’èxit a l’hora de reestablir l’accés al finançament dels mercats.

En aquest sentit, Atenes durà a terme una emissió de deute a 10 anys. Aquesta operació suposarà la segona vegada que Grècia es finança als mercats de capitals des de la seva sortida del rescat del països el mes d’agost passat.

Segons el diari grec 'Khatimerini', les entitats que actuarien com a coordinadores de l’oferta serien BNP Paribas, Citi, Credit Suisse, Goldman Sachs, HSBC i JP Morgan.

Notícies relacionades

Grècia va emergir amb èxit el 20 d’agost del 2018 de l’últim programa d’assistència financera de tres anys pactat entre Atenes i els seus creditors internacionals el 2015, després de rebre 61.900 milions d’euros en tres anys per finançar l’ajustament macroeconòmic i la recapitalització bancària al país.

També va rebre préstecs per valor de 141.800 milions d’euros del Fons Europeu d’Estabilitat Financera entre el 2012 i el 2015, i per això l’import total desemborsat pels dos fons de rescat va ascendir a 203.770 milions d’euros.