Automoció

Tesla tancarà totes les seves botigues i concentrarà les seves vendes a internet

Tesla va dir que aquesta mesura li permetrà reduir els preus de tots els seus vehicles una mitjana d'un 6 %

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tesla va anunciar dijous que tancarà totes les seves botigues i vendrà exclusivament a través d’internet per reduir costos, el mateix dia que va llançar el Model 3 estàndard amb un preu base de 35.000 dòlars, tres anys després d’anunciar-ho.

El fundador de Tesla, Elon Musk, també va dir en una conferència telefònica amb mitjans de comunicació que no espera que la companyia tingui beneficis en el primer trimestre de l’any.

"Donat tot el que està passant en el primer trimestre, perquè estem assumint moltes despeses puntuals, hi ha moltes dificultats per portar vehicles a la Xina i Europa; no esperem ser rendibles", va dir Musk.

El Model 3 estàndard té un abast de 220 milles (354 quilòmetres), una velocitat màxima de 130 milles per hora (209 quilòmetres per hora) i un acceleració de 0 a 60 milles per hora (0 a 96,5 quilòmetres per hora) en 5,6 segons.

Fins ara, Tesla ha estat entregant als seus clients les versions més cares del Model 3 en comptes de la versió original que el fundador de l’empresa va anunciar fa anys per atraure el consumidor mitjà nord-americà.

Fins avui, el Model 3 més barat tenia un preu base de gairebé 43.000 dòlars.

Només venda ‘online’

Tesla va assenyalar en un comunicat que tots els seus vehicles es vendran exclusivament a través d’internet per reduir costos.

"Ara pots comprar un Tesla a l’Amèrica del Nord a través del seu mòbil en un minut i aquesta capacitat estarà disponible a tot el món aviat", va assenyalar la companyia.

Tesla va dir que aquesta mesura li permetrà reduir els preus de tots els seus vehicles una mitjana d’un 6%, "cosa que ens permet assolir el preu de 35.000 dòlars per al Model 3 abans de l’esperat".

Tesla, a diferència dels fabricants d’automòbils tradicionals, mai ha tingut una xarxa convencional de concessionaris i ha basat les seves vendes en botigues de les quals la companyia és propietària, en centres comercials i altres establiments.

Notícies relacionades

La companyia va explicar que en els pròxims mesos tancarà gradualment les seves botigues, tot i que mantindrà obert un petit nombre d’establiments que tenen un gran trànsit de públic i els convertirà en "galeries, aparadors i centres d’informació".

A més del Model 3 estàndard, Tesla va anunciar el Model 3 Standard Range Plus, que té un abast estès a 240 milles (386 quilòmetres), una velocitat màxima de 140 milles per hora (225 quilòmetres per hora) i un acceleració de 0 a 60 milles per hora (0 a 96,5 quilòmetres per hora) en 5,3 segons.

Temes:

Elon Musk Tesla