energia

Enagás va guanyar l'any passat l'1% més

La companyia va obtenir l'any passat un benefici net de 442,6 milions

enagas

enagas

1
Es llegeix en minuts

Enagás va obtenir l’any passat un benefici després d’impostos de 442,6 milions d’euros, fet que suposa un creixement de l’1% en termes comparables i es manté dins dels objectius del grup. En aquest resultat ha sigut clau l’aportació de les societats participades, que s’ha situat en aproximadament el 20%.

En línia amb l’estratègia de rotació d’actius, la companyia va vendre la seva participació del 50% a l’operador suec Swedegas. Aquesta venda ha suposat per a Enagás una entrada de caixa de més de 100 milions d’euros.

La companyia presidida per Antoni Llardén presentarà davant de la junta d’accionistes la seva Perspectiva 2019-2023. Enagás preveu que el seu creixement se centrarà en mercats que considera prioritaris com en el seu pla estratègic (Europa i Eix del Pacífic: Mèxic, el Perú, Xile, Colòmbia i els Estats Units).

Notícies relacionades

També mantindrà una política de dividend sostenible en el mitjà i llarg termini, amb un increment previst del 5% anual fins al 2020. Aquell any, el dividend per a un accionista d’Enagás serà d’1,68 euros bruts per acció.

Des d’aquesta xifra compromesa el 2020 i per al període següent a partir del 2021, el dividend d’Enagás continuarà creixent com a mínim un 1% anual durant els anys 2021, 2022 i 2023.

Temes:

Energia Empreses