eleccions

Joel Joan i Joan Font s'afegeixen a la candidatura independentista a la Cambra de Comerç

El director general de Bon Preu i l'actor es presenten als comicis que se celebraran entre el 2 i el 8 de maig

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El director general de Bon PreuJoan Font, i l’actor Joel Joan s’han sumat a la candidatura independentista a la Cambra de Comerç de Barcelona promoguda per entitats com el Cercle Català de Negocis (CCN) il’Assemblea Nacional Catalana  (ANC).

L’objectiu és disseminar candidats als diferents epígrafs del ple elegible per sufragi universal (40 vocals a la Cambra de Barcelona) per després condicionar el nomenament d’un president que defensi les tesis sobiranistes. L’estratègia porta el lema 'Les cambres. Eines de país’. D’aquesta candidatura en forma part també el cofundador de Petrolis Independents, Joan Canadell. Està previst que aquest dimecres es presenti públicament la candidatura.   

Duen a terme una estratègia similar diverses empresàries i directives que formen part del 'lobby’ '50a50'. En aquest cas es tracta d’aconseguir una presidència que defensi la paritat entre homes i dones. Ja han presentat candidatura, per exemple, la professora d’Esade, Isa MollCarlos Daunert (Diverinvest), la cuinera Ada ParelladaMarta Margarit (Enagás), Montserrat Mas; la cofundadora de Four Factors Sportwear, Eva Panicello o la periodista Cristina Salvador, entre d’altres.

Aquest ‘lobby' incialmente havia de recolzar la unió de les candidatures dels empresaris Enric Crous i José María Torres, que compta amb l’aval de Femcat i Pimec, però les negociacions no van arribar a bon port. A més, també hi ha les candidatures que encapçalen l’advocat i economista Ramon Masià i Carles Tusquets, president de la societat gestora Trea i de Mediobanca España.

Notícies relacionades

La concurrència de candidats que no plantegen la seva participació sota el cartell d’un candidat a la presidència fa més difícil preveure el resultat que es pugui donar en els comicis que se celebraran del 2 al 7 de maig (vot remot) i el 8 de maig per al vot presencial. En el cas de Barcelona es tracta de triar un substitut o substituta de Miquel Valls, que porta gairebé 17 anys en el càrrec.

La Generalitat va regular per primera vegada el vot electrònic per a aquestes eleccions, que després es va consolidar amb una ordre posterior del Ministeri d’Indústria.