audiència nacional

La mà dreta de Rato al·lega que la CNMV va avalar la sortida a borsa de Bankia

Norniella afirma que el banc va fer 1.500 milions en provisions que els pèrits neguen

zentauroepp47011383 norniella190218121427

zentauroepp47011383 norniella190218121427 / Chema Moya

1
Es llegeix en minuts
P. Allendesalazar

José Manuel Fernández Norniella, un dels quatre principals dirigents de Bankia sota la presidència de Rodrigo Rato, ha defensat aquest dimarts que la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) va considerar "adequada" i "suficient" la informació continguda al fullet de sortida a borsa de l’entitat el 2011 i que ell personalment va quedar "content" que el supervisor borsari exigís a l’entitat unes condicions "molt més" exigents de les habituals en aquesta mena d’operacions.

Durant el seu segon dia d’interrogatori en el judici de Bankia a l’Audiència Nacional, l’ex conseller executiu del banc ha volgut rebatre així el fiscal Alejandro Luzón, que demana tres anys de presó per a ell per un delicte de frau als inversors per la informació continguda en aquest document, que no incloïa advertències sobre certs riscos immobiliaris o d’acords asseguradors. "El fullet no està fet per l’organització, sinó per empreses especialitzades en fer fullets", ha argumentat poc abans d’afirmar que els bancs col·locadors havien "confirmat d’alguna manera" els comptes continguts en l’escrit. 

Notícies relacionades

Norniella, a qui Rato també va nomenar al seu dia secretari d’Estat de Comerç i president de les Cambres, també ha assegurat que el banc va fer 1.484 milions d’euros en provisions per cobrir futures pèrdues immobiliàries esperades al tancament del 2011. Luzón li ha fet veure que els inspectors del Banc d’Espanya que van exercir com a pèrits del jutge no ho estimen així. "Em puc equivocar però crec que sí. Les opinions dels pèrits són escolàstiques", li ha contestat. 

L’exadministrador de Bankia també ha volgut aclarir unes declaracions de la sessió de dilluns que "s’han malinterpretat", segons el seu parer. "Jo no soc financer, no soc de finances, tinc altres especialitats. Per ser conseller d’un banc no cal ser financer", ha defensat.