AEROLÍNIES

Borrell defensa que Iberia pugui volar a la UE malgrat el 'brexit'

El ministre d'Exteriors reivindica la participació espanyola en l'aerolínia per esquivar possibles vetos d'un 'brexit' dur

borrell

borrell

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Ministre d’Exteriors i Cooperació, Josep Borrell, va defensar aquest dilluns que l’aerolínia Iberia pugui continuar operant a la Unió Europea (UE) sense restriccions addicionals en cas de produir-se un 'brexit' sense acord. Borrell s’ha mostrat convençut que la UE podria implementar "mesures reglamentàries" per garantir que la companyia d’origen espanyol i capital britànic, pertany al grup IAG, no fos considerada una entitat d’un tercer país.

"Estic segur que si es produís aquesta circumstància Europa prendria mesures reglamentàries per garantir la connectivitat. No podria ser de cap altra manera", va assenyalar Borrell en una roda de premsa després del Consell de ministres d’Exteriors de la UE a Brussel·les.

En el cas d’un 'brexit' sense acord, Iberia seria considerada una companyia d’un país tercer i, per tant, tindria prohibit cobrir determinades rutes internes comunitàries com el pont aeri Madrid-Barcelona o un Sevilla-Brussel·les, reservades a aerolínies comunitàries.

Notícies relacionades

Brussel·les defensa que, és necessari assegurar que tant la propietat com la decisió en l’empresa són europees, i si bé Iberia compleix el requisit de la decisió –el 50,1% dels drets de decisió els controla la firma Garanair, propietat d’El Corte Inglés–, la britànica IAG deté el 86% dels drets financers sobre Iberia.

"Iberia assegura que compleix totes les condicions que li exigiria el reglament comunitari en el cas d’un ‘brexit’ molt dur, és a dir, que de sobte ens quedéssim sense cap norma més que les generals de l’Organització de Transport Aeri que regulessin la connectivitat", va declarar Borrell.