AVIACIÓ

Iberia Express repeteix com la 'low cost' més puntual del món el 2018

Qatar Airways, KLM i ANA, les més puntuals del món

Avió d’Iberia Express, a Barajas.

Avió d’Iberia Express, a Barajas. / ARXIU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Iberia Express ha conservat el 2018 el lideratge mundial de puntualitat en el segment de les companyies de baix cost, amb un 86,47% dels vols en hora a l’arribada a destinació, i empatada amb la brasilera Blava, segons la consultora Flightglobal.

En la classificació per puntualitat d’aerolínies en xarxa, que són les que operen una flota àmplia d’avions per mida i tipologia, l’espanyola Iberia ha descendit des del primer lloc obtingut el 2017 al sisè lloc mundial. 

En el segment del baix cost, Iberia Express repeteix el primer lloc de puntualitat a tot el món per sisè any consecutiu, malgrat que al desembre la filial d’Iberia va obtenir un vuitè lloc mundial. 

Quant al descens d’Iberia en el rànquing d’aerolínies de xarxa més puntuals, el seu president, Luis Gallego, va reconèixer al llarg de l’any passat, en diverses ocasions, que seria "impossible" per a la companyia mantenir el seu lideratge el 2018 pels problemes de congestió del trànsit aeri a Europa, especialment a França.

No obstant, Iberia va acabar l’any com la tercera aerolínia de xarxa més puntual d’Europa amb un 82,06% dels vols en hora, la llista de la qual ha liderat l’holandesa KLM (85,59%), seguida per Alitalia (83,21%).

Notícies relacionades

A Espanya, Iberia ha sigut la companyia en xarxa més puntual del 2018, segons la llista confeccionada per l’esmentada consultora nord-americana.

El primer lloc mundial quant a vols en hora per companyies en xarxa ha recaigut en Qatar Airways, amb una precisió del 85,88% dels vols, KLM i la japonesa ANA (85,25%).

Temes:

Iberia Aeroports