Anar al contingut

CONSUM

Els comerços catalans podran obrir aquest diumenge

El dia festiu és el primer de l'any dels vuit que autoritza la Generalitat, dels quals els municipis en poden canviar dos i afegir-ne dos més

EL PERIÓDICO

Els comerços catalans podran obrir aquest diumenge

CARLOS MONTANYES

Aquest diumenge, 13 de gener, els comerços catalans podran obrir, ja que serà el primer dels vuit festius d’obertura autoritzada a Catalunya en el calendari del 2019. El següent dia festiu de portes obertes serà el 7 de juliol, seguit del 12 d’octubre, i els dies de desembre 1, 6, 8, 15 i 22

D’acord amb la decisió del Consell Assessor de Comerç, dos d’aquests vuit dies festius del calendari de la Generalitat poden ser substituïts pels ajuntaments. A més, les autoritats locals podran afegir dues jornades festives més de comerços oberts si així ho consideren, d’acord amb la normativa catalana que regula els horaris comercials. En aquest cas, alguns municipis podran tenir aquest any fins a un total de 10 dies festius amb obertura autoritzada de comerços.

Segons ha informat la Conselleria d’Empresa i Coneixement, durant aquest gener es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat el calendari definitiu, amb els canvis de dies als municipis que hagin decidit aplicar-los, i els dies que s’hagin afegit també per decisió municipal. 

El Consell Assessor de Comerç està integrat per representants de la Generalitat, les entitats municipalistes, representants de les cambres de comerç, agents comercials, sindicats, grans empreses de distribució, associacions de comerç, mercats ambulants, sindicats i associacions de consumidors.