Pimec: "Catalunya s'ha de centrar a créixer"

La patronal catalana mostra preocupació per l'"escalada de declaracions" polítiques

pimec

pimec

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president de PimecJosep González, ha afirmat que Catalunya "s’ha de centrar a créixer, que és una cosa no està fent". Al preguntar-li per la situació política, González, caut, ha destacat la "neutralitat" de la seva organització, però ha mostrat la seva preocupació per "l’escalada de declaracions" polítiques, que no ajuden a arribar a un acord.

Durant un esmorzar amb periodistes, el president de Pimec ha comprat el dinamisme de comunitats com ara Aragó per atreure empreses amb la paràlisi que viu la Generalitat. Ha recordat que Catalunya és l’autonomia on hi ha més traves administratives per atreure inversions. "Avui a Espanya no és líder", ha sentenciat. I ha advertit que "si això no es corregeix no serà bo per a l’economia".

En tot cas, ha considerat que aplicar l’article 155, és a dir, intervenir de nou la Generalitat "amb raó o sense, seria una mostra de crisi". En aquest sentit, ha retret que hi hagi forces polítiques, com el PP i Ciutadans (a les quals no ha esmentat explícitament), que demanant una mesura d’aquest tipus des de fa mesos.

Notícies relacionades

"Ens preocupa el to polític" actual, ha manifestat. Ha recordat que, com ja van advertir fa un mes, aconseguir aprovar uns Pressupostos, tant a Catalunya com en el conjunt de l’Estat "és la millor mostra d’estabilitat política".

Les manifestacions de González es produeixen un dia després que Foment del Treball i els sindicats UGT i CCOO fessin una crida conjunta a l’"estabilitat política, social i econòmica".