TRANSPORT

Uber estén el servei a gairebé 70 poblacions de Barcelona després de sumar 200 noves llicències VTC

Les empreses de VTC que treballen amb Uber busquen 400 conductors

ealos42486062 economia   uber barcelona180809151814

ealos42486062 economia uber barcelona180809151814

2
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Uber, que va rellançar el seu servei el març passat a Barcelona amb uns 120 vehicles, fa cas omís dels possibles efectes del decret sobre VTC del Govern i redobla la seva aposta per Catalunya. La companyia ha anunciat que en les properes setmanes sumarà més de 200 nous vehicles a la seva flota a Barcelona, i que amplia el radi de cobertura a gairebé 70 poblacions de l'àrea metropolitana, el Vallès Occidental i part del Maresme.

“Estem molt contents amb l’acollida que ha tingutUberXa Barcelona. Els resultats estan superant les nostres millors previsions i volem continuar creixent de la mà deBarcelonai dels barcelonins», destaca Juan Galiardo, director d’Uber a Espanya. La firma, que treballa amb companyies que tenen llicències de VTC i que permet demanar un cotxe per a un transport des d'una app, destaca que la demanda a Barcelona "s'ha multiplicat per tres" des que va iniciar operacions, i que han aconseguit reduir els temps d'espera fins als "sis minuts de mitjana".

Ara, per fer front a l’augment de la demanda i gràcies a la concessió dellicències VTCque s’estan aconseguint als jutjats, la firma ampliarà els vehicles amb els quals treballa i la zona on es podrà demanar un Uber. Així, a més de fer-ho aBarcelonaciutat, els cotxes de la firma també operaran en 28 dels 36 municipis de l’àrea metropolitana(tots excepte Begues, Cervelló, Corbera, la Palma de Cervelló, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent de Llobregat i Torrelles de Llobregat), tot el Vallès Occidental i el Maresme fins a Mataró. En total, suma més de 60 localitats on el servei serà operatiu.

Les empreses de VTC que s’afegiran a la plataforma estan en aquests moments buscant més de 400 conductors.

"Volem convertir-nos en un aliat a llarg termini de totes les ciutats en les quals som presents i, per aconseguir-ho, és essencial la col·laboració amb el sector del taxi local. Com vam anunciar, volemobrirla plataforma d’Uber al taxi a diverses ciutats espanyoles, entre les quals hi ha Barcelona”, afegeix Galiardo.

El decret

L’anunci d’Uber es produeix després que el 28 de setembre el Consell de Ministres aprovés el decret llei que modifica lallei d’ordenació del transportterrestre (LOTT) i queregula l’activitat de les VTC.

Notícies relacionades

El text, que es preveia com un cop al sector dels vehicles de transport amb conductor, finalment va donar una moratòria de quatre anys (més dos d’ampliables) abans que siguin les comunitats autònomes (i també els ajuntaments) els que puguin decidir quantes llicències renoven o, fins i tot, si no en renoven cap. Aquest període transitori serveix, per tant, per evitar una allau de reclamacions dels propietaris de llicències, que, segons la patronal del sector (Unauto), suposarien 3.500 milions en indemnitzacions.

Preguntat sobre l'afectació del decret a les futures operacions d'Uber, un portaveu de la firma va assegurar: “El nostre compromís a llarg termini amb Espanya es manté invariable. Creiem fermament que, a través de lacol·laboracióamb diferents alternatives de mobilitat, les administracions públiques i el sector del taxi, abastarem el nostre objectiu comú: que cada vegada més gent deixi el cotxe a casa”. I va afegir: “Confiem que les comunitats autònomes aprofitin aquesta oportunitat per regular a favor de l’interès general. En aquest sentit, les associacions majoritàries de taxi i alguns governs autonòmics ja han expressat la seva voluntat de flexibilitzar la regulació del taxi per modernitzar el sector i fomentar un model de coexistència entre el taxi i la VTC”.

Temes:

Uber Taxis