trànsit aeri

El Prat, l'aeroport europeu amb més retards al juny

Vueling és una de les aerolínies més afectades pels problemes de trànsit al sud d'Europa

zentauroepp43072705 el prat de llobregat  baix llobregat  25 04 2018 economia po180629112329

zentauroepp43072705 el prat de llobregat baix llobregat 25 04 2018 economia po180629112329 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías

Per segon mes consecutiu l’aeroport de Barcelona-el Prat apareix com la instal·lació aeroportuària que acumula més retards com a conseqüència delsproblemes relacionats amb el control del trànsit aeri, segons Eurocontrol. Les dilacions acumulades doblen les registrades el juliol i l’agost del 2017, mesos punta en el moviment d’aeronaus. El Prat ha passat de registrar retards de 736 minuts el 2017 a 2.348 el juny d’aquest any.

Els problemes amb el control del trànsit són la raó que esgrimeixen companyies que tenen com a base l’aeroport barceloní, com Vueling, per justificar els retards que acumulen els vols. De fet, l’aerolínia es va veure obligada ahir a cancel·lar 14 dels vols amb origen i destinació a l’aeroport de Barcelona, i va registrar retards en un bon nombre dels vols que es van fer. La companyia va derivar la responsabilitat a l’aeroport, que va haver d’aturar l’operativa durant 40 minuts com a conseqüència de la tempesta que va caure sobre Barcelona ahir al matí. Després la borrasca es va desplaçar cap a Marsella, precisament l’aeroport al qual s’atribueix la gran part dels retards en l’espai aeri del sud d’Europa per la mobilització dels seus controladors. 

Èmfasi sobre l’aeroport

Notícies relacionades

L’informe d’Eurocontrol del mes de juny posa l’accent en l’aeroport més que en les aerolínies. El Prat "és el pitjor aeroport a tota la xarxa d’Eeurocontrol pel que fa als retards a causa del control del trànsit aeri (ATC)", destaca l’informe. En aquest sentit, Vueling remarca que els quatre aeroports que comptabilitzen les demores més grans –Barcelona, Marsella, Brest i Bordeus– representen el 80% dels vols que fa la companyia del grup IAG.  

L’aerolínia no nega que hagi pogut registrar retards a causa de dificultats amb la seva pròpia operativa, però puntualitza que "l’aeroespai de Barcelona està envoltat d’aeroports amb problemes i les alternatives són escasses en termes de temps i cost".

Temes:

Vueling