nomenament

Joan Herrera, nou director de l'IDAE

L'exlíder d'ICV és especialista en dret urbanístic i del medi ambient

Herrera, amb el Parlament al darrere.

Herrera, amb el Parlament al darrere. / CARLOS MONTAÑÉS

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Joan Herrera serà el nou director general de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi d’Energia (IDAE). L’exlíder d’Inicitiva per Cataluya-Verds (ICV) és actualment patró de la Fundació Energies Renovables.

La designació d’Herrera (Barcelona, 1971) suposa una clara mostra de la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, de la qual depèn l’IDAE, per les energies renovables i la sostenibilitat.

Advocat i llicenciat per la Universitat de Barcelna (UB) i especialista en dret urbanístic i del medi ambient, té un postgrau per la Universitat Popeu Fabra (UPF). És professor associat de la Universitat de Girona, on imparteix teoria de les elits a Espanya.

Advocat

Des del 2016 ha exercit com a advocat i soci al despatx Sinergia-Energia Dret i Medi Ambient i ha sigut el director de l’Escola de Quadres de CCOO.

Va ser diputat i portaveu del grup Esquerra Verda-IU-ICV al Congrés en la legislatura del 2004 al 2008 i del 2008 fins a l’octubre del 2010.

Notícies relacionades

Després va ser diputat i president del grup parlamentari d’ICV-EUiA al Parlament de Catalunya. Des d’aquests àmbits ha treballat en tot el que es refereix a economia verda. Va ser secretari general d’ICV el 2009 i després coordinador nacional d’ICV fins a l’abril del 2016.

Ha escrit nombrosos articles i dos llibres: 'Economia i ecologia' el 2010 amb l’Editorial Columna, així com '¿Quanta desigualtat pot suportar la democràcia?' el 2013 amb RBA.

Temes:

Energia