conflicte laboral

Els treballadors de Colt Telecom aproven les condicions d'un ERO amb 136 acomiadaments

L'assemblea de treballadors del centre de Cornellà vota afirmativament les condicions del preacord assolit entre el comitè d'empresa i la companyia, que inclou indemnitzacions diferenciades segons l'antiguitat dels empleats

vvargas41791910 cornell  de llobregat  baix llobregat  25 01 2018 sociedad  180306180937

vvargas41791910 cornell de llobregat baix llobregat 25 01 2018 sociedad 180306180937 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Els treballadors del centre de Cornellà de Llobregat de l’empresa de telecomunicacions Colt Telecom van aprovar dilluns a la tarda les condicions de l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que finalment afectarà136 treballadors, segons van informar fonts sindicals.

L’ERO anunciat a començaments del mes de juny se saldarà amb l’extinció del contracte d’aproximadament el 30% de la plantilla de l’esmentat centre, que dona feina actualment a uns 500 treballadors. Les sortides es produiran en diferents tongades, tal com reflecteix l’acta del preacord assolit després de deu reunions de negociació entre el comitè d’empresa i representants de la companyia; una part al finalitzar el mes de juliol i dues més progressivament fins al març del 2019.

Les condicions assolides entre les parts són d’una indemnització diferenciada segons l’antiguitat. D’una banda, de 45 dies per any treballat per a aquells treballadors amb antiguitat anterior al 12 de febrer del 2012, més 33 dies per any treballat de l’esmentada data a posterioritat i amb un màxim de 42 mensualitats. De l’altra, per a aquells empleats afectats i contractats a partir del 12 de febrer del 2012, la indemnització és de 33 dies, amb un màxim de 24 mensualitats. D’entre els 143 treballadors inicialment afectats, 64 tenen una antiguitat major de cinc anys i 74 entre els zero i els cinc anys.

Les esmentades condicions representen un punt intermedi entre els 45 dies demandats per a tots els treballadors fins a l’última reunió per part dels sindicats i els 33 dies contraposats per l’empresa.

Condicions per als col·lectius més vulnerables

Notícies relacionades

El preacord també inclou remuneracions addicionals com arabonificacions salarials fins a l’extinció del contracte, un programa d’ocupabilitat costejat per l’empresa, certa flexibilitat per protegir persones en condicions de més vulnerabilitat i una indemnització extra de 3.000 euros en brut per alsmajors de 50 anys. L’ERO finalment acordat ha reduït els acomiadaments plantejats inicialment per la companyia en set: tres per desafectació, tres per recol·locació interna i un per baixa voluntària.    

Colt Telecom va ser l’any 2017 el cinquè operador més gran del mercat de telefonia fixa a Espanya, segons les últimes dades disponibles de la Comissió Nacional del Mercat i la Competència (CNMC). L’empresa, amb seu a Luxemburg, fundada amb capital britànic i actualment propietat del fons nord-americà Fidelity Investments, té 700 centres a tot el món, segons afirma en la seva pàgina web.