El judici per la sortida a borsa de Bankia començarà el 26 de novembre

L'Audiència Nacional calcula que les sessions s'allargaran fins al juny del 2019

S'asseuran a la banqueta una trentena de directius del grup, entre ells Rato

 

  / EFE / CHEMA MOYA

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

La Secció Quarta del Jutjat Penal de l’Audiència Nacional ja ha posat data al judici per la sortida a borsa de Bankia. Començarà el pròxim 26 de novembre i està previst que es prolongui fins al juny de 2019. El tribunal, que estará presidit per la magistrada Ángela Murillo, que también va jutjar les targetas black, se celebrará en 79 sesiones, segons la interlocutòria feta pública aquest dijous.

La instrucció del 'cas Bankia' es va iniciar el 2012, arran d’una querella d’UPyD contra 35 directius i consellers, inclosos l’expresident de Bankia Rodrigo Rato, el seu número dos, Francisco Verdú, l’expresident de Bancaja José Luis Olivas, i l’exministre Ángel Acebes. Després de cinc anys d’instrucció, ells quatre i 28 persones més s’asseuran a la banqueta per falsedat comptable i estafa d’inversors per incloure dades falses al fullet informatiu per a la sortida a borsa de l’entitat. També seran jutjats la mateixa Bankia, el Banc Financer i d’Estalvis i l’auditora Deloitte.

Cinc anys de presó

Notícies relacionades

Tant el fiscal com l’Advocacia de l’Estat sol·liciten cinc anys de presó per a Rato, quatre per a Olivas, tres per a José Manuel Fernández Norniella i dos anys i set mesos per a Verdú per frau als inversors de l’article 282 del Codi Penal. 

A més, demana que tots els acusats indemnitzin conjuntament i solidàriament els inversors minoristes per l’import total de la seva inversió, tret dels qui ja hagin sigut rescabalats per Bankia, i, per tant en els casos que l’entitat ja hagi assumit la responsabilitat civil subsidiària.