Al març

La facturació de les empreses espanyoles es va moderar a l'1,3% després de Setmana Santa

Les dades de l'INE de març revelen, malgrat una caiguda de cinc punts comparat amb el mes anterior, 20 mesos de creixements encadenats; el sector de l'energia és el que més augmenta

zentauroepp42522632 amazon  prat180419175153

zentauroepp42522632 amazon prat180419175153 / Albert Gea

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les empreses espanyoles van augmentar la seva facturació el mes de març enl’1,3%, respecte al mateix període de l’any anterior, cosa que revela una forta desacceleració de més de quatre punts, comparada amb el creixement experimentat en el mes de febrer d’aquest mateix any. La caiguda del 5,4% de febrer a l’1,3% de març que revelen les últimes dades del’Institut Nacional de Estadística  (INE) deixa un coeficient igual que el registrat el mes d’abril del 2017. Tots dos coincideixen un mes després de la Setmana Santa.

En termes de variació mensual, l’ascens de la xifra de negocis si s’eliminen els efectes estacionals i de calendari és de l’1%. Una taxa dues dècimes inferior a la del mes anterior, que, malgrat la desacceleració, encadena 20 mesos d’increments interanuals.

L’energia, el sector que més creix

Tots els sectors de l’economia van presentar xifres positives comparades amb el mes anterior; les empreses dedicades al subministrament d’energia elèctrica i aigua, sanejament i gestió de residus són les que van experimentar un increment més gran, concretament del 2,9%. Les indústries extractives i manufactureres van créixer per sota de la mitjana, un 0,8%; igual que el comerç, que ho va fer un 0,7%. Els serveis no financers de mercat van ser el sector que va registrar números més baixos, amb un ascens del 0,6%.

Notícies relacionades

A nivell interanual, l’increment més alt de les vendes també va ser el subministrament d’energia i aigua, amb un avenç de la facturació del 7,6%; seguit dels serveis (+4,8%) i el comerç (+2,7%).

Corregit l’efecte del calendari i l’estacionalitat, el març la xifra de negocis empresarial es va disparar el 6,6% en taxa interanual, una xifra 1,3 punts superior a la del febrer.

Temes:

Empreses