TELECOMUNICACIONS

Telefónica fitxa Javier Solana per a un consell assessor de ciberseguretat

El consell, integrat per nou homes i una dona, s'ha creat en l'àmbit de Telefónica Enginyeria de Seguretat i donarà suport a l'estratègia de seguretat integral i digital de l'operadora

zentauroepp38963208 madrid 19 06 2017 jornada esys  europa y espa a ante la tran180523172710

zentauroepp38963208 madrid 19 06 2017 jornada esys europa y espa a ante la tran180523172710 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Telefónica ha creat un consell assessor de seguretat ciberseguretat format per 10 experts en aquests camps i del qual forma part l’exministre i ex secretari general de l’OTAN Javier Solana, han confirmat fonts de la companyia.

La primera reunió del consell assessor s’ha fet aquest dimecres i hi ha participat el president executiu de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, impulsor d’aquest organisme.

El consell, integrat per nou homes i una dona, s’ha creat en l’àmbit de Telefónica Enginyeria de Seguretat i donarà suport a l’estratègia de seguretat integral i digital de l’operadora.

Les fonts consultades han remarcat el compromís de Telefónica de tenir un "paper destacat" en la protecció dels seus propis actius i de les dades dels seus clients.

Per això, la companyia es proposa col·laborar activament amb tercers i comptar amb els millors experts i professionals.

El consell està format per personalitats de reconeguda competència i prestigi en els àmbits de la seguretat de la informació, la ciberseguretat i la tecnologia, tant nacionals com internacionals.

A més de Solana –que va ser també màxim responsable de Política Exterior i Seguretat Comuna de la Unió Europea (UE)–, forma part del consell l’excongressista dels Estats Units Mike Rogers, que és un expert en ciberseguretat i va ser membre del Comitè d’Intel·ligència de la Cambra dels EUA.

Com a representants directes de Telefónica figuren el director de Seguretat Corporativa del grup, Miguel Sánchez, i el cap de dades ("Chief Data Officer"), Chema Alonso.

Un altre membre de l’organisme serà el conseller de Telefónica Juan Ignacio Cirac, expert en física atòmica i computació i òptica quàntica.

Notícies relacionades

La setmana passada, el president de Telefónica España, Emilio Gayo, va anunciar que la companyia instal·larà a València el seu centre d’investigació i desenvolupament de tecnologia en l’àmbit de la ciberseguretat.

El projecte, que es posarà en marxa el tercer trimestre d’aquest any o a començaments del pròxim, representarà una inversió de sis milions d’euros i comportarà la contractació de vint enginyers.

Temes:

Telefónica