canvis en els negocis

El BBVA i el Santander defensen una regulació global per als serveis digitals

Els lídres dels dos principals bancs espanyoles aposten per establir una regles de joc en el negoci vinculat a la xarxa

GRA078 SANTANDER, 07/04/2017.- La presidenta del Banco Santander, Ana Botín, durante la junta general de accionistas celebrada hoy en la que, entre otros asuntos, se debate la reelección de Botín como presidenta de la entidad y una ampliación de capital para volver a ofrecer en 2017 la opción de cobrar en acciones uno de los pagos del dividendo. EFE/ROMÁN G. AGUILERA

GRA078 SANTANDER, 07/04/2017.- La presidenta del Banco Santander, Ana Botín, durante la junta general de accionistas celebrada hoy en la que, entre otros asuntos, se debate la reelección de Botín como presidenta de la entidad y una ampliación de capital para volver a ofrecer en 2017 la opción de cobrar en acciones uno de los pagos del dividendo. EFE/ROMÁN G. AGUILERA / ROMAN G.AGUILERA (EFE)

2
Es llegeix en minuts

Els presidents del BBVAFrancisco González, i del Banco SantanderAna Botín, han defensat establir una nova regulació global que permeti beneficiar la societat de les possibilitats de l’era digital.

“Vivim una revolució sense precedents que pot crear una era de benestar incomparable si avancem en una nova arquitectura legal", ha declarat González a Brussel·les, on participa en una reunió del’Institut de Finances Internacionals.

La presidenta del Santander, per la seva banda, ha assenyalat en aquest mateix fòrum que "la transformació digital no és una opció, ha de ser l’objectiu de tots". "A Europa, hem de definir els nous límits i quines coses faran que les nostres economies siguin competitives durant la pròxima dècada. Hem de pensar bé quins seran les regles de l’economia digital", ha afegit Botín.

La presidenta del Banco Santander ha declarat que no li importa "la competència, ni la de les tecnològiques", però remarca que "ha de ser una competència justa". “Necessitem urgentment un marc legal europeu per a les dades que ens reguli a tots de la mateixa manera. No importa qui ets, sinó el que fas. Actualment no hi ha unes regles de joc uniformes. Al final acaba afectant el consumidor", assenyala.

Control de les dades 

En el panell 'La visió de l’alta direcció: mercats financers’, González ha remarcat que "el control sobre les dades que avui tenen els gegants de la xarxa" o casos com el de Facebook i la filtració massiva de la seva informació a Cambridge Analytica "revelen la necessitat de noves normes". "Qui controla les dades, controla el món", ha afirmat, i a continuació ha afegit que si no es modifica la legislació, "gran part de la riquesa que es crearà es concentrarà en molt poques mans i això és molt negatiu per a la societat en conjunt".

Notícies relacionades

Segons l’opinió del banquer, la regulació digital actual “sovint té enfocaments divergents entre sectors, en temes crítics com ara ciberseguretat, infraestructures al núvol, privacitat de dades i intel·ligència artificial”. "Per tot això, és necessari crear organismes globals encarregats de definir uns principis comuns", ha destacat.

Ana Botín, que s’ha definit com a "proeuropea", ha lamentat que Europa estigui "per darrere de la Xina i els EUA en alguns àmbits", com a prova de la falta d’"un mercat únic de serveis". "Quan creem alguna cosa, hem d’adaptar-ho país a país, i això té molt a veure amb la regulació bancària i amb la manera com s’implementa", ha assenyalat la màxima responsable del primer banc espanyol per capitalització borsària.