desinversió

El Banc Sabadell tanca la venda de la seva plataforma hotelera per 630 milions

L'entitat, que genera plusvàlues de 55 milions, se centra ara en el desenvolupament del seu pla estratègic 2018-2020

2
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías

El Banc Sabadell va confirmar ahir a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) la venda del 100% del capital d’HI Partners, la seva plataforma de gestió hotelera, a Halley Holdco, entitat controlada per fons assessorats per filials de The Blackstone Group, per 630,73 milions d’euros.

    

El canvi en la propietat del negoci hoteler del grup «suposa la culminació d’un projecte iniciat fa ara dos anys (el maig del 2015) amb l’objectiu de maximitzar el valor dels actius hotelers de l’entitat», va explicar el banc en un comuncat. L’operació, anunciada fa aproximadament un mes, estava pendent de l’habitual due dilligence i del vistiplau de competència. Ara, l’entitat presidida per Josep Oliu se centrarà en el desenvolupament del seu pla estratègic 2018-2020.

    

L’operació de venda d’HI Partners determinarà una plusvàlua neta de 55 milions d’euros en els resultats del Banc Sabadell de l’exercici 2017 i generarà 22 punts bàsics de capital de nivell 1 ordinari (CET1) en la posició de capital regulatori del Sabadell a 31 de desembre del 2017. Però no és l’única que el banc ha aconseguit aquest any. En aquest període ha portat a terme tres desinversions importants que sumen 2.238 milions. La primera és la de Sabadell United Bank, la filial que el banc tenia a Miami i que va vendre per 924 milions. La segona operació important va ser la reassegurança de la cartera de Banc Sabadell Vida per 683,7 milions a Swiss Re. L’última venda es va culminar ahir.

    

La reducció d’actius problemàtics del banc arriba així a més de 2.000 milions. A finals del 2016, la xifra se situava en els 18.618 milions i en l’últim trimestre d’aquest any s’ha rebaixat fins als 16.195, i s’ha superat l’objectiu que s’havia fixat el banc. Aquestes operacions li han permès reforçar les provisions per sobre dels 900 milions.

Donar valor als actius

HI Partners es va constituir a partir dels actius hotelers adjudicats. El Sabadell va crear aquesta gestora per posar en valor la cartera vinculada al sector turístic. La firma té 14 hotels de categoria superior, amb unes 3.700 habitacions. Aquesta és la primera operació corporativa que realitza Banc Sabadell després de traslladar la seva seu a Alacant per la situació política a Catalunya.

Notícies relacionades

    

El grup hoteler opera sobretot a Espanya. Compta amb establiments a les Canàries, les Balears, Catalunya, Andalusia i València, a més de Madrid. L’objectiu de la gestió ha sigut, des de la creació d’HI Partners, el d’aportar valor i gestió als actius hotelers per vendre’ls a mitjà termini.