balanç turístic

Catalunya salva el macropont amb preus més baixos

Les reserves van augmentar el 5% a última hora, però l'ocupació és del 45% davant el 75% habitual

turistas

turistas

2
Es llegeix en minuts

Les reserves turístiques Catalunya per a aquest macropont del desembre han augmentat un 5% gràcies a les ofertes d'última hora, que van aconseguir fer créixer les reserves a última hora. Els nivells d'ocupació a la costa catalana són més alts del previst, segons les primeres estimacions de l'Associació Corporativa d'Agències de Viatges Especialitzades (Acave).

Factors com la climatologia, amb totes les pistes de neu obertes i "en ple auge", a més de la presència de "certa estabilitat i tranquil·litat" en les últimes setmanes en l'àmbit polític ha contribuït a l'alça de les reserves, segons va explicar el president d'ACAVE, Martí Sarrate, a Europa Press.

La majoria d'agències de viatges consideren que la situació política viscuda a Catalunya durant el mes d'octubre ha passat factura al turisme però espera una recuperació que ja sembla iniciar-se amb les reserves per al desembre, segons els resultats de l'enquesta anual d'aquesta associació.

Entorn complex

Les vagues al Prat, els atemptats de Barcelona i Cambrils i la incertesa pel desafiament independentista han repercutit sobre la marxa del sector turístic català, tot i que la patronal del sector considera que encara és possible la recuperació abans de final d'any.

Segons dades de la Unió d'Agències de Viatges (UNAV), el turisme català va experimentar un descens del 22% a l'octubre, que només s'ha recuperat lleument de cara a aquest pont. "Els hotels tenen una ocupació del 45%, quan l'habitual és estar entre el 70% i 75% en aquestes dates, especialment a Barcelona", va apuntar el seu vicepresident, José Luis Méndez.

Es manté constant, no obstant, l'arribada de creueristes per la "bona relació qualitat preu i les noves rutes" i d'estades a la costa per part de l'Imserso, segons Méndez.

Espanya

Madrid acollirà un nombre més alt de turistes que Barcelona, segons les dades d'eDreams, amb el 9,10% i el 6,50%, respectivament del total de sortides per al pont.

Destaquen també en l'àmbit nacional Andalusia, les Balears, les Canàries i el País Basc, mentre que les ciutats europees se segueixen emportant el trànsit més alt cap a l'estranger durant el pont, amb Berlín, Londres, Praga, Roma, Venècia, Viena, París, Varsòvia i Cracòvia encapçalant la llista.

Destins internacionals

Notícies relacionades

Segons l'enquesta anual d'Acave, el 30% dels ciutadans han triat ciutats europees com el seu destí nadalenc, el 12% s'ha decantat per neu i muntanya, un 5% pels Estats Units i un altre 5% per Sud-amèrica.

Entre els destins favorits per Nadal i Cap d'Any, que solen tenir estades més llargues que el pont, hi ha Nova York, Mèxic i Cuba, seguits per Lapònia, Kenya, Tanzània, Tailàndia o Maldives.