botigues obertes avui, divendres i diumenge

Jornada comercial optimista aquest macropont

Les previsions apunten a un increment de l'activitat respecte a l'any passat

zentauroepp41139624 shopping night171130213506

zentauroepp41139624 shopping night171130213506 / CARLOS MONTANYES

1
Es llegeix en minuts

La campanya comercial del desembre permet l'obertura de tots els comerços per a aquest dimecres festiu, divendres que ve (també festiu), diumenge dia 10 i el pròxim 24 de desembre. La marató d'aquest calendari comercial del 2017, precedit per jornades d'elevats descomptes com el Black Friday i el Cyber Monday, s'ha iniciat amb relativa vitalitat, tot i que fonts del sector reconeixen que serà difícil que la butxaca dels ciutadans sigui capaç d'elevar la despesa global respecte a campanyes anteriors. A més, el pes dels comerços on lineés cada vegada més gran i s'estrenyen les expectatives de vendes dels comerços tradicionals. 

Notícies relacionades

Els comerços afronten la temporada més rellevant de l'any en ingressos després d'una tardor feble, a conseqüència de temperatures anormalment altes. No obstant, la campanya comercial nadalenca va començar el cap de setmana passat amb vitalitat, marcada per la forta competència i el manteniment de descomptes. Els espanyols es gastaran el 7,5% més aquest Nadal que l'any passat, segons un estudi predictiu d'American Express, que assegura que es desemborsaran fins a 907 euros per persona. Els regals són el capítol que acapara un percentatge del pressupost, concretament el 35%, seguits de l'alimentació, a la qual destinaran un 26% de la despesa, oci amb el 13% i viatges, als quals dedicaran l'11%.

L'estudi realitzat per American Express apunta que el 36% de la despesa nadalenca seràon line, i bona part es pot destinar a compres a l'estranger. Aquesta dada suposa un revés per al comerç físic i una perspectiva del creixement de les botigues virtuals de 16 punts percentuals respecte a la mitjana calculada fins ara a Espanya (el pes de les vendes minoristes a internet és de l'ordre del 21%).