reestructuració

Ercros tanca les plantes de clor de Flix, Tarragona i Cardona

La direcció pacta amb els sindicats la sortida de 105 treballadors

34331722 591

34331722 591

1
Es llegeix en minuts

La direcció i els sindicats d'Ercros han tancat aquest dimarts l'acord sobre la reestructuració de la plantilla que planteja l'empresa i que afectarà finalment 105 treballadors pel tancament de les plantes de producció de Flix, del complex de Tarragona i de Cardona.

Segons ha informat la companyia química en un comunicat, 43 dels acomiadats pertanyen a la fàbrica de Flix (Ribera d'Ebre); 34, a la de Cardona (Bages); i 28, al complex de Tarragona, a Vila-seca (Tarragonès), i el cost de la reestructuració pujarà a 11 milions.

Ercros ha plantejat la reducció de plantilla com una mesura necessària després de la prohibició europea d'usar la tecnologia de mercuri en el procés de producció de clor. La companyia oferirà als acomiadats la possibilitat de ser recol·locats en altres centres del grup químic, en aplicació del pla social que acompanya l'acord. Aquesta mesura estarà facilitada per les 149 sol·licituds de jubilació parcial voluntària que ha rebut la companyia.

Notícies relacionades

Els treballadors afectats per la reestructuració rebran una indemnització de 20 dies per any treballat, amb un màxim d'una anualitat, que es podrà incrementar fins a arribar als 33 dies per any -amb un màxim de dues anualitats més 14.000 euros- si l'oferta de treball que els correspongui els suposa canviar de domicili.

Els primers contractes s'extingiran a partir de l'11 de desembre, que coincideix amb la data en què s'ha d'aturar l'ús de la tecnologia de mercuri, mentre que els últims ho faran el 31 de desembre del 2019, quan es preveu que s'acabi el desmantellament de les instal·lacions tancades. El grup químic va guanyar en els nou primers mesos de l'any un total de 34,14 milions, un 25,2% més que l'obtingut en el mateix període de l'any passat.

Temes:

Acomiadaments