TELECOMUNICACIONS

Telefónica augmenta el benefici el 42% el primer trimestre

La companyia va facturar 13.132 milions d'euros, el 5% més

2
Es llegeix en minuts

Telefónica continua amb la seva digitalització i amb el pla per reduir el deute. Mentre segueix a l’espera d’una solució per a O2, la seva filial britànica, l’empresa va presentar ahir resultats, que van deixar una millora del benefici del 42,2% a l’haver reformulat els comptes del 2016 i haver incorporat ara O2 –la seva venda va ser vetada a Brussel·les– novament al grup.

    

L’operadora va anunciar que va obtenir un benefici net de 779 milions d’euros el primer trimestre del 2017, mentre que els ingressos de la companyia es van situar en els 13.132 milions d’euros, xifra que suposa un 5% més en termes reportats. En termes orgànics reflecteixen un creixement de l’1,5% respecte al mateix període del 2016.

  

 La companyia va remarcar que la facturació s’ha vist impulsada pels ingressos per serveis, que van créixer l’1,7% orgànic. A més, la companyia presidida per José María Álvarez-Pallete va destacar l’augment orgànic del 13,5% registrat en els ingressos de dades mòbils, que ja suposen el 58% dels ingressos de servei mòbil, 5,4 punts percentuals més que fa un any.

    

Per països, el Brasil ja és el que més ingressos aporta als comptes de Telefónica, després d’elevar-se un 30,2% en termes reportats i un 1,6% en orgànics, fins als 3.165 milions d’euros. Per la seva part, la facturació a Espanya ha caigut el 2,6%, fins als 3.066 milions d’euros. Telefónica va tancar el mes de març amb un deute financer de 48.766 milions d’euros, 171 milions d’euros més que el desembre del 2016, l’increment més baix de deute en un primer trimestre dels últims tres anys malgrat l’estacionalitat pròpia del període. 

    

Aquesta xifra no inclou l’impacte que tindrà la venda del 40% de Telxius a KKR (just ahir Brussel·les va donar via lliure a l’operació per a la transacció de part de les accions).

FUSIÓ

Álvarez-Pallete, en una conferència amb analistes, va valorar els resultats i va assegurar que esperen una «progressiva recuperació» de la facturació a Espanya, amb els ingressos per serveis avançant cap a l’estabilització. El president executiu va indicar que mentre que els ingressos majoristes no segueixen una evolució lineal i estan baixant, els relacionats amb els consumidors segueixen augmentant i les xifres preliminars d’abril i maig després de les noves tarifes de Fusió apunten que han tornat a «la direcció correcta».

Notícies relacionades

  

 A més, també va reconèixer que la firma ha de guanyar una mica d’impuls en les tarifes de menys cost, està «repensant» la seva estratègia per al segment low cost i estan analitzant totes les alternatives.