mals resultats

FCC va triplicar les seves pèrdues el 2016 frenada pel negoci cimenter i el Regne Unit

La constructora va retallar el 34,3% el deute, fins als 3.595 milions

Obres de la constructora FCC als voltants de la Cartuja de Sevilla.

Obres de la constructora FCC als voltants de la Cartuja de Sevilla.

1
Es llegeix en minuts

FCC va registrar una pèrdua neta de 165,2 milions d'euros en l'exercici 2016, que va suposar més que triplicar (+256%) els números vermells comptabilitzats un any abans, per l'impacte del negoci cimenter i del tipus de canvi en l'activitat de serveis mediambientals que té al Regne Unit, segons va informar el grup.

Es tracta del cinquè exercici consecutiu que la companyia que actualment controla Carlos Slim tanca en pèrdues, des de les que va registrar, per primera vegada en la seva història, el 2012.

FCC atribueix el resultat del 2016 fonamentalment a l'ajust de valor realitzat en el fons de comerç de la divisió de ciment, per 299,9 milions d'euros, al seu torn derivat del "retard en la recuperació del sector a Espanya".

Així mateix, la companyia participada i presidida per Esther Koplowitz assenyala el nou descens, del 17%, registrat en el seu negoci constructor, i a la caiguda del 4,5% que es va anotar la divisió de Medi Ambient, per l'efecte del tipus de canvi al Regne Unit.

Notícies relacionades

La companyia assegura haver continuat amb la seva reestructuració i sanejament, "centrant-se en operacions més rendibles i millorant l'eficiència de la seva estructura", que es va traduir en una retallada de despeses del 12,6%.

En el capítol financer, durant l'any passat, FCC va aconseguir retallar el 34,3% el seu deute financer net, que va tancar l'exercici en 3.595,8 milions, un import que a més actualment negocia refinançar.