HISTÒRIES MÍNIMES
El nou bar de barri
Sandwichez compta amb 12 establiments i una facturació de 5 milions
La cadena vol oferir un producte de qualitat i proximitat

zentauroepp37143984 barcelona 02 02 2017 economia xavier sanchez fundador de 170203160204 /
«Un cafè i un entrepà de qualitat, un servei ràpid i un lloc confortable». Aquesta és la intenció perseguida per la cadena de restaurants Sandwichez, explicada pel seu fundador i director general, Xavier Sánchez. Creada el 2010, a poc a poc els seus establiments han anat envaint la ciutat de Barcelona, amb l’objectiu de convertir-se en un veí més.
En concret, la cadena vol consolidar-se com un «punt de referència» per al veïnat i integrar-se en el seu dia a dia. És per això que Sánchez recorda amb orgull una clienta que el va felicitar «perquè l’obertura d’un dels seus locals havia canviat el seu barri i l’havia millorat» i que, a més a més, va lloar que Sandwichez «havia aconseguit que tothom se sentís còmode i que això es reflectia en què sempre hi havia una barreja de gent molt diferent».
Per aconseguir-ho, Sandwichez estudia detalladament la zona on ubicar-se, que acostumen a ser cantonades ben visibles per als vianants. «Cada local és únic i per això els pintem cada un d’un color diferent. Han de tenir una personalitat pròpia», explica Sánchez. La cadena ja disposa de 12 establiments, tots a la capital catalana, que van donar una facturació de cinc milions d’euros l’any passat. La previsió per al 2017 és obrir quatre locals més, el primer al carrer de Casp. «A aquest ritme, se’ns acabaran els colors», fa broma.
L’exigència de qualitat
El fundador de la cadena destaca que oferir «el millor producte possible» és una de les motivacions principals del seu negoci, perquè «operar en barris obliga a això». «Un sap de sobres qui dona un bon servei a la zona on viu i deixarà d’anar-hi si un establiment el decep», argumenta Sánchez. «O ho fem bé, o estem morts», afegeix.
Xavier Sánchez
Amb 45 anys i quatre fills, aquest empresari es va llançar a emprendre el seu propi negoci. La seva filosofia es resumeix, segons ell, a “ser capaç de crear una marca pròpia amb valor afegit i no escatimar recursos per fer-ho”.
És per això que, per Sánchez, les franquícies estan fora del seu pla de desenvolupament. «No tan sols no fem franquícies, sinó que no volem fer-les», puntualitza. La raó per a aquesta reticència és que implicaria deixar el negoci a tercers i, per a ell, «la marca és sagrada», ja que és «essencial impregnar el projecte d’un ADN propi», identitat que creu que s’acabaria perdent si s’optés per aquesta via d’expansió.
Llarga preparació
Notícies relacionades«Fins que vaig obrir el meu primer local, vaig estar molt temps aprenent com fer-ho», comenta Sánchez, que es va passar 12 anys dirigint una altra cadena de restaurants, el Viena, abans de fundar Sandwichez. Aquesta etapa li va permetre «obtenir prou bagatge per saber què s’havia de fer en aquesta classe de negoci», cosa que li va suposar «començar amb els deures fets».
Afegeix que la preparació de Sandwichez es complementa amb la formació que va rebre als Estats Units i que li va possibilitar descobrir el model Starbucks, que li ha servit d’inspiració per desenvolupar el seu propi negoci. «Seguim el seu model. Per exemple, a l’entrada de cada local, el client es troba primer una vitrina amb els nostres productes, després la caixa per demanar i, finalment, espera que el serveixin, com a la cadena nord-americana», detalla.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança