AL MERCAT ALEMANY

Volkswagen rep l'autorització de la solució tècnica per al motor TDI d'1.6 litres

La marca assegura que les modificacions necessàries en el motor no requereixen més d'una hora de feina i no afecten el rendiment

La intervenció mecànica suposa l'actualització del 'software' de gestió de gasos i la instal·lació d'un tub

1
Es llegeix en minuts

El consorci automobilístic alemany Volkswagen ha rebut l'autorització per part de l'autoritat alemanya KBA per a les solucions tècniques del motor EA 189 TDI d'1.6 litres que incorporava un 'software' que alterava les emissions d'òxids de nitrogen (NOx) i que afecta 2,6 milions de vehicles, segons va informar l'empresa en un comunicat.

La companyia va explicar que, una vegada rebuda aquesta via lliure per part de les autoritats alemanyes, la implementació de les solucions tècniques als vehicles s'iniciarà "aviat" i la notificació als clients afectats començarà en les "pròximes setmanes".

Volkswagen va destacar que la modificació que es portarà a terme en els motors EA 189 TDI 1.6 suposa una actualització del 'software', així com la instal·lació d'un tub. La firma va assenyalar que les operacions de reparació requeriran menys d'una hora de feina als tallers.

Segons la companyia, la KBA ha assegurat que aquesta modificació tècnica no provoca canvis en els consums de combustible, ni en les prestacions o en els nivells de soroll dels vehicles i va subratllar que, una vegada realitzada, els models compliran amb les exigències i amb les normatives mediambientals.

L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha recomanat no anar a la revisió de motors dels cotxes de Volkswagen afectats per l'escàndol de les emissions perquè considera que no està comprovada que la reparació proposada pel grup alemany acabi amb el problema.

Notícies relacionades

Volkswagen va recordar que la reparació dels models amb el motor TDI 2.0 que instal·laven el 'software' es va iniciar a principis d'any, mentre que el procés relacionat amb els vehicles amb el propulsor TDI d'1.2 litres està portant-se a terme.

"Amb l'aprovació de la KBA ja concedida per al grup final de motors, la feina de modificació per als vehicles afectats amb el motor EA 189 s'iniciarà aviat", va afegir la corporació automobilística, que va assenyalar que aquesta decisió permetrà que els tres grups de propulsors passaran a complir amb la normativa.