Efectes d'un defecte de fabricació

Samsung modera la seva caiguda a la borsa després de la retirada del Galaxy Note 7

La firma coreana va baixar al mercat de Seül el 0,65% després d'arribar a caure gairebé un 3% durant la sessió

La vigília el gegant es va enfonsar el 8,04% arran de l'anunci que abandonava la fabricació de l''smartphone'

note7

note7

1
Es llegeix en minuts

Samsung ha continuat aquest dimecres amb pèrdues a la Borsa de Seül després de la retirada del mercat del seu 'smartphone' Galaxy Note 7 pels persistents casos de combustió d'aquests terminals. Malgrat això, ha moderat el seu retrocés fins al 0,65% després d'arribar a caure gairebé un 3%.

El dia abans, Samsung es va enfonsar el 8,04% després d'anunciar que congelava les vendes d'aquests telèfons i demanar que no s'utilitzessin, al conèixer-se nous casos de combustió dels aparells que l'empresa havia entregat com a reemplaçament dels primers telèfons intel·ligents defectuosos, que també s'havien incendiat.

Poc després, el gegant sud-coreà va informar que deixaria de fabricar definitivament el Galaxy Note 7 per la continuïtat d'aquestes avaries, cosa que de moment no ha tranquil·litzat els inversors davant el previsible impacte del cas en els resultats de Samsung i la seva imatge de marca.

Les accions de Samsung, un dels valors de referència a la Borsa de Seül, van arribar a perdre el 2,93% durant el primer tram de negociació, encara que posteriorment aquesta caiguda es va anar moderant fins a quedar per sota de l'1%. La seva caiguda la vigília va ser la més forta des del 2008 i succeeix a sis descensos superiors al 4% que ha registrat Samsung al llarg d'aquest any relacionats amb el llançament del seu nou dispositiu insígnia d'alta gamma i els seus problemes posteriors.

Notícies relacionades

La crisi del Galaxy Note 7 va començar només uns dies després que Samsung comencés a vendre, el 19 d'agost, aquest 'phablet' o 'taulèfon' cridat a fer front al nou iPhone 7, i l'empresa no ha aconseguida aplacar-la malgrat el procés sense precedents de repetició de trucada i recanvi d'uns 2,5 milions de terminals.

Per la cancel·lació definitiva de la producció del Galaxy Note 7, es calcula que Samsung podria deixar de vendre al voltant d'uns 20 milions de telèfons previstos inicialment, cosa que li suposaria deixar d'ingressar fins a 15.300 milions d'euros.