TELECOMUNICACIONS

Telefónica augmentarà la connexió de fibra de 30 a 50 megues gratis

La companyia seguirà amb el desplegament de fibra i preveu arribar a una cobertura de 25 milions de llars el 2020

2
Es llegeix en minuts

Telefónica augmentarà, de forma gratuïta, la velocitat de connexió dels seus clients de fibra per passar-la de 30 megues per segon a 50 megues a partir de l'octubre, ha anunciat a Santander el president de l'operadora a Espanya, Luis Miguel Gilpérez.

En declaracions a la premsa abans de participar en la Trobada de Telecomunicacions, el directiu ha assegurat que l'operadora ja treballa en el llançament de la que considera "la nova velocitat de referència" en connexions de fibra òptica.

Les noves altes a partir del mes d'octubre ja seran d'aquesta nova modalitat, a la qual es podran passar els client de 30 megues per segon. Aquesta millora pot afectar dos dels tres milions de clients de fibra de Telefónica a Espanya -Fusión-, ja que el milió restant té connexions de més velocitat (300 megues per segon).

El president de la companyia també ha anunciat que seguirà amb els plans de desplegament de fibra i que preveu portar la fibra a 25 milions de llars l'any 2020. A més, ha assegurat que a aquest objectiu s'hi hauria pogut arribar "dos o tres anys abans" si no s'hagués vist frenat per l'escenari imposat pels reguladors.

Gilpérez ha remarcat que, si les coses van "raonablement bé o normal", la companyia arribarà als 20 milions d'unitats immobiliàries passades per fibra a finals del 2017, davant els 16 milions que té actualment.

En aquest sentit, ha incidit que aquest pla "no és ni molt ambiciós ni molt conversador", però ha reconegut que suposa un alentiment respecte als plans de desplegament d'anys passats perquè la regulació adoptada ha obligat l'empresa a marcar-se "altres prioritats"

Així, ha afegit que aquestes xifres, que semblen "d'una altra galàxia" per als seus competidors, "haurien quedat curtes" si haguessin tingut un altre escenari més positiu per invertir. "S'hauria acabat aquest desplegament en dos o tres anys".

Gilpérez ha incidit que el regulador li ha "marcat les regles" i que ara la màxima prioritat de Telefónica és que els seus clients de fibra "disfrutin al màxim del que tenen" i "tapar forats" a les 66 ciutats on hi ha competència i que no està obligada a oferir accés majorista a la seva xarxa als seus competidors. 

CONTINGUTS PROPIS

Notícies relacionades

A més, Gilpérez ha anunciat que invertirà uns 70 milions d'euros a l'any en continguts propis. En els pròxims mesos Movistar+ estrenarà fins a vuit sèries de producció pròpia, entre elles l'adaptació del 'best-seller' de Julia Navarro "Dime quién soy".

La producció pròpia és un dels pilars de Movistar per desenvolupar el mercat de la televisió de pagament a Espanya, amb l'objectiu de convertir-se en el gran 'hub' de producció de contingut espanyol a nivell mundial.