TELEFONIA

Torna Nokia: Foxconn i una firma finlandesa llançaran nous mòbils i tauletes de la mítica marca

Microsoft ven per 350 milions de dòlars el negoci de mòbils bàsics a l'empresa xinesa i a una nova empresa de Finlàndia

El gegant nord-americà no aclareix si seguirà llançant mòbils Lumia

dcaminal416608 tecnologias     presentacion  de  un  nuevo  telef160518120223

dcaminal416608 tecnologias presentacion de un nuevo telef160518120223 / MONICA TUDELA

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

Torna Nokia. L'antigament dominadora del mercat mundial de mòbils està a punt de reviure gràcies a l'interès asiàtic i finlandès per la firma. Microsoft ha anunciat la venda de la divisió de mòbils bàsics Foxxcon i a una nova empresa anomenada HDM, que pagaran 350 milions de dòlars pels actius de la firma.

Nokia va ser adquirida el 2013 per Microsoft, que va pagar 7.200 milions de dòlars pels actius de l'empresa finlandesa per fer front a Apple. No obstant, els mòbils Lumia no han aconseguit fer-se un lloc en el mercat, igual que el sistema operatiu Windows Phone.

No obstant, la marca Nokia segueix tenint seguidors a Àsia. La firma taiwanesa Hon Hai/Foxconn (fabricant dels telèfons d'Apple) ha vist una oportunitat en el mercat, i ha arribat a un acord amb Microsoft per comprar-li els actius dels mòbils bàsics a través de la subsidiària FIH Mobile. D'aquesta forma, adquireix el dret a usar la marca Nokia i tots els actius de fabricació de mòbils bàsics (a més d'una planta al Vietnam i 4.500 treballadors que passaran a treballar per a FIH Mobile).

Però Foxconn no està sola en aquesta aventura: l'acompanya una nova empresa amb base a Finlàndia anomenada HMD Global Oy, que ha anunciat que llançarà al mercat "nous telèfons mòbils tauletes amb marca Nokia".

Notícies relacionades

HDM ha firmat un acord estratègic amb Nokia Technologies (firma de desenvolupament de tecnologia que no va adquirir Microsoft) per llançar telèfons durant la pròxima dècada. La firma invertirà 500 milions de dòlars durant els pròxims tres anys per a rellançar la marca i nous mòbils i tauletes basats en Android, ha anunciat l'empresa.

Microsoft, per la seva part, ha assegurat que continuarà "desenvolupant Windows 10 Mobile" i donarà "suport" als telèfons Lumia, com el Lumia 650, Lumia 950 i Lumia 950 XL, sense especificar si fabricarà nous terminals.