MERCATS

La borsa espanyola obre la setmana amb una caiguda del 0,64% després d'un nou descens a la Xina

L'elecció de Puigdemont com a president també condiciona la jornada borsària

28218415 59-ibex-2

28218415 59-ibex-2

1
Es llegeix en minuts

El principal indicador de la borsa espanyola, l'Ibex 35, ha registrat aquest dilluns una caiguda del 0,64% a l'obrir la sessió, fins a situar-se en els 8.852 punts, després que els parquets xinesos registressin una nova jornada de descensos superiors al 5% i que es produís ahir la investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat de Catalunya, que va manifestar la seva intenció d'avançar en el procés secessionista. 

Pel que fa a la prima de risc, aquest indicador va repuntar fins a l'entorn dels 121 punts a les 09.00 hores. El principal índex de valors espanyol comença la setmana en negatiu, després de perdre un 6,6% en el conjunt de la setmana passada. Divendres el selectiu baixava un 1,66% i sumava tres jornades a la baixa. 

Notícies relacionades

La jornada també estarà marcada per la nova caiguda dels principals indicadors borsaris de la Xina, que han tancat la primera sessió de la setmana amb caigudes superiors al 5%, després de la treva de divendres passat, quan es va suspendre el funcionament del sistema de bloqueig automàtic dels mercats que havia obligat al tancament de dues de les primeres quatre sessions de l'any.

A Europa, mentrestant, Frankfurt ha obert amb una caiguda del 0,36%, i París, del 0,01%.

Temes:

Ibex 35 Borsa