CAMPANYA RÈCORD D'OBTENCIÓ DE FONS

Bioinformàtica popular

Mind The Byte obté 234.310 euros, el doble de l'objectiu, de 115 inversors amb una campanya de 'crowdfunding' - És la suma més gran obtinguda per una 'biotech' amb finançament col·laboratiu

A l’alça 8 Alfons Nonell-Canals, al seu despatx a la seu de la firma.

A l’alça 8 Alfons Nonell-Canals, al seu despatx a la seu de la firma. / JOAN PUIG

2
Es llegeix en minuts
AGUSTÍ SALA / BARCELONA

Els diners estan assedegats d'invertir en projectes amb potencial ¿L'última prova? Mind The Byte. La firma catalana especialitzada en bioinformàtica ha obtingut 234.310 euros, el doble de la meta que s'havia marcat, de mans de 115 inversors privats amb una campanya de crowdfunding o finançament col·laboratiu de només 43 dies.

En realitat es tracta d'equity crowdfunding, una modalitat per mitjà de la qual les aportacions, vehiculades a través de la plataforma Crowdcube, es transformen en participacions en el capital de la companyia. L'aportació mitjana ha sigut de 2.037 euros, si bé un dels participants s'ha convertit de cop en un dels accionistes de referència, amb un compromís d'inversió de 80.000 euros, i el 5,5% del capital. Es tracta d'un inversor del sector de les tecnologies de la informació (TIC), la identitat del qual no ha volgut revelar cap de les parts.

A més a més hi ha altres participacions d'entre 10.000 i 15.000 euros de professionals i inversors privats i altres de persones que hi han compromès quantitats menors. El grup tecnològic català Inkemia, que ja tenia el 5% de Mind The Byte, hi ha fet una aportació d'uns 18.000 euros per mantenir la seva quota en l'accionariat. Els germans Josep i Xavier Castells, màxims executius d'Inkemia, també hi han fet aportacions a través d'una societat d'inversió.

Després d'aquesta operació, Alfons Nonell-Canals, el químic que va fundar l'empresa amb seu al Parc Científic de Barcelona (PCB), en té gairebé el 60%; altres accionistes privats, el 8,5% i el 6%; Inkemia, el 5,6%; el nou soci que hi ha aportat 80.000 euros, el 5,5%, i la resta se'n reparteixen el 14,3%.

Notícies relacionades

Amb aquests recursos, la companyia consolidarà la seva expansió internacional, segons Nonell-Canals. El primer pas, amb el suport de l'agència de competitivitat de la Generalitat, Acció, va ser l'obertura d'una filial a Copenhaguen (Dinamarca). Els pròxims objectius de l'empresa són impulsar la comercialització dels seus serveis als EUA, Alemanya i el Japó, a més de Dinamarca.

La plataforma de Software as a Service (SaaS) de Mind The Byte, ofereix a les biotecnològiques, farmacèutiques i centres d'investigació la possibilitat de realitzar el disseny computacional de fàrmacs amb les tecnologies d'última generació mitjançant el pagament per ús. «Ajudem a accelerar el time to market (llançament al mercat) entre un i tres anys abans», explica Nonell-Canals. Aquesta ampliació de capital és la segona que realitza Mind The Byte, que a finals de l'any 2014 en va portar a terme una altra de 200.000 euros liderada per Inkemia.

Temes:

Empreses