INVESTIGACIÓ

La CE posa en dubte la compra de Jazztel per Orange

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BRUSSEL·LES

La Comissió Europea va obrir ahir una investigació sobre el projecte de compra de l'operadora espanyola de telefonia Jazztel per part de la francesa Orange, estimada en 3.400 milions d'euros, perquè considera que pot reduir considerablement la competència a Espanya i provocar un augment de preus per als consumidors.

Notícies relacionades

L'operació, que es va anunciar el mes de setembre passat, donaria lloc a la creació del segon operador espanyol en telefonia fixa, i el tercer en telefonia mòbil. Després de l'operació, «es reduiria de quatre a tres el nombre de prestadors de serveis de telefonia fixa presents a Espanya». I això podria derivar en diferents pujades de preus, adverteixen. Les autoritats comunitàries s'han fixat de termini fins al 25 d'abril del 2015 per decidir.

De fet, la comissaria de la Competència ja va posar peròs a la compra i per això Orange li va presentar al mes de novembre compromisos per aconseguir l'autorització a l'opa sobre la totalitat de les accions de Jazztel. No obstant, la CE va informar ahir que considera l'oferta d'Orange «insuficient» per resoldre els seus «seriosos dubtes» sobre això. En concret, l'Executiu comunitari «tem que l'operació proposada pugui donar lloc a una pèrdua significativa de pressió competitiva per als serveis d'accés a internet fixos i ofertes múltiples de serveis fixos-mòbils».