INICIATIVA EMPRESARIAL EN LES INFRAESTRUCTURES

El Via-T de les autopistes

Les concessionàries Abertis, Cintra i Itínere comencen a oferir el seu propi servei de telepeatge més barat que el dels bancs Bip&Drive pretén estendre l'ús del dispositiu a nous clients

Oficines 8 La plantilla de Bip&Drive, a la seu de Madrid.

Oficines 8 La plantilla de Bip&Drive, a la seu de Madrid. / JOSÉ LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
ANTONI FUENTES / BARCELONA

Els automobilistes que paguen el peatge sense parar gràcies al dipositiu Via-T són l'enveja dels conductors que han de suportar llargues cues a les cabines de les autopistes. Per a les empreses concessionàries són també uns clients interessants que ara volen estendre amb la creació d'una companyia que es dedicarà a comercialitzar els aparells a un preu més econòmic que el que solen cobrar els bancs.

Bip&Drive ja ha començat a vendre de manera directa els seus propis dispositius Via-T sense necessitat que el client el contracti en cap entitat bancària, com passava fins ara. Abertis Autopistas, amb el 50% del capital social, i Cintra Infraestructuras i Itínere Infraestructuras, amb un 25% cadascuna, s'han unit per posar en marxa Bip&Drive amb l'objectiu d'estendre l'ús del telepeatge i facilitar la seva utilització i connectivitat amb informació adaptada als clients. La seva publicitat el presenta com «el nou Via-T de les autopistes».

«Les entitats financeres han fet una bona feina durant aquests anys i han aconseguit que el Via-T tingui una penetració del 38% de les transaccions. Però hi ha recorregut per desenvolupar amb els clients menys freqüents», explica Marcelo Levit, director general de Bip&Drive.

Per convèncer aquests automobilistes que circulen de manera més esporàdica per les autopistes, les tres concessionàries impulsores de la nova empresa faciliten l'accés al dispositiu de telepeatge, tant en el preu com en la forma de contractació i de control de la informació. Fins ara, els bancs acostumaven a cobrar a un client particular una quota d'alta de 30 a 40 euros cada cinc anys per tenir l'emissor de telepeatge i 12 o 15 euros més a l'any pel servei prestat. Bip&Drive cobra una quota anual de 12 euros i elimina el pagament cada cinc anys.

Per internet o per telèfon

Notícies relacionades

La contractació del Via-T es porta a terme a través d'internet o per telèfon i l'usuari el rep a casa en un termini de 48 hores. Altres dels avantatges amb què la firma ha començat a oferir el servei és que permet una consulta fàcil de les operacions i facilita la facturació agrupada per a autònoms i petites empreses.

Levit aclareix que la nova empresa pretén «democratitzar el servei del Via-T però sense competir directament amb els bancs perquè Bip&Drive es dirigeix a un tipus de client diferent». L'objectiu inicial de la societat és distribuir 150.000 dispositius durant el seu primer any d'activitat i aconseguir una quota de mercat del 10%.