Fotoprix presenta concurs de creditors

La cadena de botigues i laboratoris fotogràfics càrrega amb un deute d'uns 12 milions

1
Es llegeix en minuts

Fotoprix, una gran cadena de botigues de fotografia, va presentar ahir concurs de creditors en un jutjat de Barcelona amb uns deutes de 12 milions. La cadena de botigues i laboratoris fotogràfics, amb uns 400 empleats, l'única de les grans del sector que havia aconseguit sobreviure al canvi digital, ha acabat sucumbint davant els avenços tecnològics, segons publica 'La Vanguardia'.

La companyia explica la seva declaració d'insolvència per la llarga crisi del sector a causa del canvi d'hàbits socials que va suposar l'èxit de la fotografia digital, el pes de l'endeutament derivat de les inversions realitzades per adaptar-se a aquesta transformació i l'actitud de la banca. "Ens han tancat de cop les pòlisses de descompte per 4,5 milions els últims mesos i això ha sigut la punteta després d'haver-lo intentat tot", ha dit Porfirio González, fundador i propietari de la firma.

En el seu màxim moment d'esplendor, Fotoprix va arribar a comptar amb 300 establiments a Espanya, entre centres propis i franquiciats, i avui posseeix 95 botigues en propietat i 70 franquícies; mentre que la plantilla, que va arribar a ser de 700 persones, se situa ara en unes 400.

Notícies relacionades

El gran replegament patit obeeix a la caiguda de les vendes, que han passat dels més de 80 milions del 2009 als 40 milions de l'exercici passat. En la seva demanda de sol·licitud de concurs, l'empresa --assessorada per Carlos Noguera i Laura Suárez, del bufet Pintó Ruiz & Del Valle-- ha declarat deutes de 12 milions d'euros, i prop de la meitat són amb la banca --BBVA, Popular, Sabadell, Bankinter Deutsche Bank són els més afectats.

Entre els creditors importants també hi figuren les administracions públiques: l'Agència Tributària (2,5 milions) i la Seguretat Social (0,5 milions). La intenció de l'empresa és negociar amb els creditors per intentar arribar a un acord, aprovar un pla de pagaments amb una quitació important i continuar.