Intercanvi de vivendes a només un cop de clic

Mytwinplace és una pàgina web que connecta propietaris de llars de tot el món

Xavi Laballós i Jean-Noel Saunier a la incubadora Wayra de Telefónica.

Xavi Laballós i Jean-Noel Saunier a la incubadora Wayra de Telefónica. / CARLOS MONTAÑÉS

2
Es llegeix en minuts
REBECCA BOSCH BASSAT

El que és meu és teu i el que és teu és meu és la filosofia que pretenen impulsar des de Mytwinplace. La plataforma on line no és pionera. Fa anys, uns quants anys, que empreses de tot el món posen en contacte usuaris que volen intercanviar les seves vivendes. Una pràctica molt atractiva, però amb massa barreres. Fins ara. «Nosaltres les diluïm», asseguren els fundadors.

La iniciativa va néixer quan el 2012, Xavi Laballós, cofundador de l'empresa, va regalar un viatge a Nova York a la seva dona. «Volíem allotjar-nos un mes en un bon hotel que al seu torn estigués ubicat en una zona selecta de la ciutat», explica l'enginyer. El pressupost se li'n va anar  de les mans i va recórrer per primera vegada a l'intercanvi de llars. «Ens vam allotjar en un loft que ens va encantar, però va ser molt difícil trobar-lo», recorda Laballós, i precisa que, per aconseguir-lo, va invertir massa temps i diners. «Vaig pagar a diversos portals d'internet especialitzats només per subscriure'm».

Fruit d'aquests obstacles, l'empresari va descobrir una veta de mercat en el sector de l'intercanvi de vivendes i pocs mesos després es va associar amb Jean-Noel Saunier per fundar Mytwinplace. El portal ofereix un servei gratuït i no té ni pretén tenir anunciants, fet que explica que els seus fundadors no generin ingressos. Però serà per poc temps. El mes que ve l'empresa incorporarà una assegurança de caràcter obligatori que costarà 10 euros al dia.

Els empresaris asseguren que encara que fins ara han obtingut un retorn «molt responsable» per part dels seus usuaris, aquests, gràcies a aquesta iniciativa, tindran més tranquil·litat a l'hora de programar les seves estades. «Si un dels dos viatgers es fa enrere, l'assegurança assumirà l'estada de l'altre», explica Saunier a tall d'exemple.

Segons l'empresari, els seus competidors cobren fins a 100 euros als internautes per anunciar fotografies i descripcions de les seves vivendes, «independentment de si l'operació es porta a terme o no».

Encara que la pàgina d'inici del portal destaca fotografies de vivendes de luxe ubicades en barris de la talla de l'East Upper Side a Manhattan, Nova York, els empresaris asseguren que el perfil dels seus més de 12.000 usuaris no està encasellat al nivell socioeconòmic alt. El 70% són famílies amb fills petits. «Es tracta del viatger que té més conflictes als hotels», estimen Laballós i Saunier, que afegeixen que intercanviar vivendes amb altres particulars del mateix perfil «evita haver de viatjar amb els accessoris dels seus fills al damunt».

Segons els empresaris, els viatgers que recorren a aquesta pràctica -coneguda als països anglosaxons com a Home Swap-- solen viatjar més dies que els que opten per allotjar-se en hotels. «Aquelles persones que intercanvien les seves  cases estalvien una mitjana del 50% del total del viatge».

Notícies relacionades

Mytwinplace connecta usuaris de tot el món. Espanya, França i Anglaterra són els seus mercats més importants, darrere dels EUA, on asseguren que aquesta pràctica està molt consolidada.

La plataforma compta amb el suport de Wayra, una incubadora d'empreses que, al seu torn, està impulsada per Telefónica. De fet, la companyia  ha destinat 40.000 euros a la primera fase de finançament, que arriba als 270.000 euros. La resta prové de finançament públic i dels seus fundadors.