INCIDÈNCIA A L'EDUCACIÓ

Els pares d'alumnes deixen buides les aules

L'adhesió de les ampes aconsegueix que moltes escoles parin l'activitat a BCN

CCOO xifra el seguiment a les escoles en un 65%, però la Generalitat el redueix al 23,8%

Els nou alumnes que han anat a l’Institut Anna Gironella Llars Mundet de Barcelona, aquest dimecres.

Els nou alumnes que han anat a l’Institut Anna Gironella Llars Mundet de Barcelona, aquest dimecres. / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
MARÍA JESÚS IBÁÑEZ / Barcelona

La convocatòria de vaga en el sector de l'educació ha mobilitzat aquest dimecres més estudiants que mestres. El sindicat CCOO xifra en un 65% el seguiment de l'aturada en els cicles d'infantil i primària a Catalunya i pràcticament del 100% en secundària, mentre que la Conselleria d'Empresa i Ocupació la redueix al 23,81% en la pública i al 8,29% en la concertada. Segons la Generalitat, la incidència més elevada s'ha registrat als centres públics del Baix Llobregat (31,36%) i de la ciutat de Barcelona (30%) davant el 9,9% que hi ha hagut a Lleida i el 12,2% de Girona. El Ministeri d'Educació calcula que, en el conjunt d'Espanya, la resposta dels docents està sent del 21,6%.

Notícies relacionades

En contra del que sol ser habitual en les convocatòries de vaga en el sector de l'educació, són moltes les escoles públiques catalanes que aquest matí han vist com entraven a classe només unes desenes d'estudiants. L'adhesió de les principals organitzacions de pares d'alumnes,FapaciFapaes, a aquest 14-N ha estat clau perquè les aules de col·legis de Barcelona quedessin gairebé buides, quan en altres aturades se solien convertir en autèntics aparcaments de nens. Dos exemples: a l'escola Pere Vila, al districte de Ciutat Vella, només hi han anat 11 alumnes de més de 400, mentre que a l'institut Anna Gironella, a Horta-Guinardó, han fet classe nou estudiants de gairebé 900. CCOO estima que un 90% dels centres públics han vist afectada avui la seva activitat.

La incidència de la vaga està sent significativa a la universitat, on els sindicats esperen que hi hagi una "aturada acadèmic" gairebé total, entre estudiants, personal d'administració i serveis, docents i investigadors.