PROCÉS DE COL·LABORACIÓ PUBLICOPRIVADA
Units davant els 'goliats'
Tres empreses tecnològiques catalanes creen l'UTE Itteria per optar a contractes amb la Generalitat
La proposta de Seidor, Aventia i Nexica inclou una inversió de 4,5 milions

Catalana 8 Daniel (Seidor), Grau (Aventia) i Jordi Mas (Nexica). /
Gegants com Indra, T-Systems i HP aspiren a la mateixa part del pastís, però les empreses catalanes Seidor, Aventia i Nexica opinen que la seva proposta és tan bona com les de les grans per ser elegida per la Generalitat en els seus contractes de tecnologies de la informació. Les tres companyies han sumat esforços en una unió temporal d'empreses (UTE) a la qual han batejat com a Itteria.
En concret, l'aliança aspira a col·laborar amb la Generalitat en el manteniment de les aplicacions tecnològiques, que es calcula que pot generar un volum de negoci de 88 milions d'euros anuals. Es preveu que aquests diners es reparteixin entre diverses empreses. De les 20 candidatures que es van presentar, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), va seleccionar 12 propostes, entre elles la d'Itteria. A partir d'ara comencen els anomenatsdiàlegs competitius, un model de contractació poc habitual a l'Administració en què el sector privat fa propostes i després es dissenyen els contractes.
La competència serà dura, però els impulsors d'Itteria defensen els seus valors: el capital és 100% català i té un fort compromís amb l'exportació.«El factor diferencial és que el centre de decisió està a Catalunya», va afirmar ahir Alejandro Daniel, director general adjunt de Seidor, en la presentació d'Itteria. Les tres companyies col·laboren juntes en diversos projectes des de fa nou anys, de manera que aquesta UTE no és més que una«aliança natural»,va destacar Josep Grau, director general d'Aventia.
Notícies relacionadesAmb una facturació conjunta de més de 160 milions d'euros i 2.100 professionals (730 a Catalunya), Itteria es compromet a invertir entre 4,5 i 5 milions d'euros els tres primers anys de contracte. Part d'aquesta inversió es destinaria a una fàbrica desoftware a Catalunya, que suposarà la creació d'ocupació. La internacionalització és una altra carta que presenten Seidor, Aventia i Nexica: facturen el 19% a l'estranger i aspiren a arribar al 40% el 2015.
A més d'Itteria, dues UTE catalanes més competeixen per aconseguir contractes amb el Govern català sobre aplicacions, TicxCat i el clúster Catalunya TIC. I al marge de les aplicacions, el Govern ha obert tres diàlegs més (servei d'atenció a l'usuari, processament de dades i telecomunicacions), en què no participa Itteria, però sí de forma independent les empreses que l'integren. El volum de negoci d'aquests nous contractes tecnològics de la Generalitat, als quals aspiren 34 empreses, serà d'uns 2.300 milions en 10 anys.
- Pronòstic delicat Operat d’urgència el ferit greu per l’atropellament de Cornellà
- ACTUALITAT BLAUGRANA Flick, sobre la rua multitudinària: «Em vaig quedar impressionat. Va ser increïble»
- SETGE SOBRE GAZA Vent en contra per a Israel: crítiques i aïllament de Trump a Macron passant per la premsa anglosaxona
- Protecció de la infància Els pederastes de la xarxa del Raval sabien que la víctima tenia 13 anys
- Quan falten dos anys per a les municipals Els alcaldes de Junts que endureixen les condicions del padró: «Hem declarat la guerra als okupes»
- EL GIRO D’ITÀLIA Ayuso torna a desafiar Roglic i li retalla un altre segon
- Fórmula 1 Alonso i Sainz il·lusionen a Imola a l’entrar entre els sis primers
- TEMPORADA CITYZEN EN BLANC El Crystal Palace guanya la FA Cup i deixa el City amb les mans buides
- DUEL AL PIZJUÁN El Reial Madrid converteix Dean Huijsein en el defensa més car de la seva història
- Tensió a Cornellà La conductora de l’atropellament múltiple, en llibertat