PROTESTA DAVANT DE LA FIRA

V de Vivenda afirma que el Meeting Point i reuneix la ''màfia immobiliària''

Els membres de la plataforma portaven cartells amb frases com 'Sense tren ni casa', 'Aquí se subvenciona el totxo' o 'Lloguer social ara'

2
Es llegeix en minuts
EFE / BARCELONA

Una dotzena de membres de la plataforma V de Vivenda han reclamat davant els assistents al saló Barcelona Meeting Point el dret a la vivenda, a la vegada que han criticat aquesta trobada del sector immobiliari, on, segons ells, es reuneix la "màfia immobiliària".

Els membres de la plataforma s'han concentrat a l'exterior d'un dels salons de l'esdeveniment amb cartells on es llegia frases comSense tren ni casa,Aquí se subvenciona el totxo oLloguer social ara, i han fet fotos a alguns visitants del saló mentre aquests aguantaven les pancartes amb les seves reclamacions.

Un dels membres de V de Vivenda, Aida Gallego, ha lamentat que s'hagi "sentit poc la veu de la ciutadania" durant la celebració del saló, en un moment, ha dit, de "crisi" del sector immobiliari.

"Grans interessos"

Gallego ha afirmat que al Meeting Point hi ha "grans interessos" que reclamen a l'Administració "que posi diners" per solucionar aquesta crisi, i ha destacat que el moment actual s'hauria d'aprofitar per prendre mesures que serveixin per excloure la vivenda del mercat.

"Si la vivenda és un dret, no pot ser que el mercat la reguli i hi hagi gent que no hi tingui accés", ha manifestat Gallego, que ha reclamat "mesures més fortes", com limitar els beneficis dels promotors i constructors o prohibir la venda de sòl públic.

Intervenció dels Mossos

Diverses persones de la plataforma han intentat accedir a un dels pavellons del recinte, encara que membres de la seguretat privada els ho han impedit, i fins i tot ha estat necessària la intervenció d'efectius dels Mossos d'Esquadra per desallotjar la zona d'entrada.

Entre empentes, els protestants han recriminat als agents de seguretat que no els deixessin accedir al saló tot i tractar-se d'"un consorci públic".

Manifestació a Sant Andreu

Notícies relacionades

Després de l'acte de protesta, els membres de la plataforma s'han dirigit cap a la plaça Orfila, al barri de Sant Andreu, on diversos col·lectius han convocat una manifestació en defensa del territori i contra l'especulació urbanística, i que, segons el portaveu d'una de les entitats que s'ha sumat a l'acte, ha reunit unes 300 persones.

Els convocants de la protesta han explicat en un comunicat que s'ha decidit organitzar-la al districte de Sant Andreu perquè és "una àrea explotada per part de les institucions públiques i les constructores", on encara està molt present el conflicte veïnal pel desallotjament dels veïns de lescases baratesdel Bon Pastor.