Els germans Roca mengen per primera vegada a El Celler de Can Roca

'Dominical' és testimoni d'un dinar irrepetible en el millor restaurant del món

Els tres amfitrions comparteixen una taula única amb el dissenyador Andreu Carulla, la cantant Sílvia Pérez Cruz i el promotor de de rock Gay Mercader

DOMINICAL amb un {número} especial dedicat a la gastronomia. / {periodico}

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

A finals d'abril, El Celler de Can Roca pot revalidar a Londres el títol que l'acredita com a campió del món. Enfeinats amb un receptari i una pel·lícula, els germans Roca van reservar un dia per menjar amb tres convidats d'excepció. ‘Dominical’ va ser testimoni d'aquest dinar irrepetible al millor restaurant del món. Una taula única i sis comensals. Tres amfitrions, Josep, Jordi i Joan Roca. Tres convidats: el dissenyador Andreu Carulla, la cantant Sílvia Pérez Cruz i el promotor de rock Gay Mercader. Tres amics de la casa, cada un amb una experiència diferent. Per primera vegada, Joan, Josep i Jordi menjarien a casa seva. “Fa set anys que ens hem traslladat i mai ens havíem assegut en aquest menjador”, diu el Joan a ‘Dominical’.

Els sis comensals posen cara i olfacte a la portada de l'Extra de Vi i Gastronomia que ofereix aquest diumenge el suplement d''EL PERIÓDICO'. Una segona revista per sumar al número habitual amb que llepar-se els dits passant pàgines. El número especial inclou altres noms de referència amb davantal, com el xef cordovès Paco Morales, els 15 cuiners d'alta pastisseria del col·lectiu 21è brix Sacha Ormaechea, que ofereix quatre receptes rodones (basades en l'ou). La revista mostra també les últimes gastroendències, rebostos ‘delikatessen’ i organitza una Champions de bocates. 

“L'amo de l'òpera”, titula la portada de la segona revista de ‘Dominical’. Joan Matabosch, el nou director artístic del Teatro Real, a Madrid, alterna la seva gestió amb la del control de la programació del Liceu, a Barcelona, gràcies a una logística ideada al mil·límetre. ‘Dominical’ ha seguit els seus passos per les dues ciutats, AVE inclòs.

Notícies relacionades

Amb Joan Matabosch no hem de témer que hi hagi xoc de trens amb els sectors més conservadors. “L'objectiu d'un teatre no és generar polèmica gratuïta per donar-se publicitat i rellevància –apunta a la revista-. És evident que hi ha molts directors d'escena capaços d'exhibir caspa decimonònica i encara molts més als quals els agrada muntar grans escàndols, però això és simplement banal”. Ell no espera reconeixements en vida. “No sóc una excepció del que és habitual. Tots sabem que en aquest país a la gent se la valora en el moment dels funerals”, diu entre rialles.

El suplement també entrevista Olga Lucas, la viuda de José Luis Sanpedro, i recupera algunes fotos icòniques de Chalkie Davies, que va immortalitzar rockers en situacions tan quotidianes com el dentista.