LA RECEPTA

Bacallà amb ceba, panses i pinyons

Vidal mostra una safata de bacallà amb ceba.

Vidal mostra una safata de bacallà amb ceba.

1
Es llegeix en minuts

Josep Vidal, propietari de la Bacallaneria Vidal, proposa per a aquestes festes una de les seves especialitats: bacallà amb ceba, panses i pinyons. És un plat senzill, encara que d'elaboració una mica lenta, ja que la ceba necessita unes dues hores de cocció.

INGREDIENTS

Morro o penca de bacallà d'Islàndia tradicional dessalat

Cebes de Figueres

Panses

Pinyons

Notícies relacionades

PREPARACIÓ

Talleu la ceba a tires fines i fregiu-la en una paella a foc molt baix durant almenys dues hores (la primera, tapada) perquè deixi anar l'aigua i quedi ben cuita. Remeneu-la de tant en tant perquè no s'enganxi. Fregiu el bacallà enfarinat o feu-lo també a foc molt lent. Reserveu-lo i fregiu els pinyons amb les passes de Corint i un gotet de conyac. Aboqueu el conyac amb compte perquè no produeixi una flamarada. Serviu-ho col·locant primer un llit de ceba, després el bacallà i a sobre una mica de ceba i les panses i els pinyons.