Celebració local

Festa major de Cornellà 2023: corpus, concerts i pirotècnia

Festa major de Cornellà 2023: corpus, concerts i pirotècnia

Ayuntamiento de Cornellà

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cornellà ja està immersa en la festa major, la cita lúdica anual més important de la ciutat. Coincidint amb el corpus, com sempre, el ball cerimonial de l’Àliga i el pregó, que són les primeres activitats, començaran a partir de les 21.10 h d’aquest dijous, 8 de juny.

Quan la plaça de l’Església ja estigui plena de gom a gom, amb el so de la gralla, l’Àliga de Cornellà farà els primers passos que inicien la celebració popular. Com és habitual, són les seccions de l’Àliga de Cornellà i els Grallers de l’Agrupació Sardanista de Cornellà els que organitzen aquesta cerimònia popular catalana, que començarà a partir de les 21.10 h. Un esdeveniment que, a més, es podrà seguir en directe pel canal de Youtube de l’ajuntament.

A continuació, a les 21.15 h, els pregoners iniciaran els seus discursos d’inici de corpus, des del balcó de la casa de la vila. Així, una de les novetats de la festa d’aquest any és que serà «més inclusiva que mai» i, per això, els pregoners seran persones amb algun tipus de discapacitat.

Els encarregats de donar el tret de sortida als grups i les bèsties de foc de Cornellà seran: José Manuel Serrano (alumne de l’Escola d’Educació Especial Virolai), Fernando Olaya (usuari dels tallers de l’entitat Aprodico), Pepo Vinueza (atleta) i Maite Cidre (una de les ‘supermames ‘de Cornellà). A més, el pregó s’interpretarà en llenguatge de signes per a persones amb discapacitat auditiva.

Correfoc

CorrefocI, després del discurs, el desenfrenament arribarà a Cornellà amb la cercavila de colles i de bèsties de foc de la ciutat. Serà a partir de les 21.35 h, des de la plaça de l’Església. Serà a partir de les 21.35 h, des de la plaça de l’Església, amb el llançament de la fogonada. El correfoc de Cornellà està organitzat pels Diables de Cornellà i per Foment de Cultura Popular de Cornellà.

D’aquesta manera, la cercavila farà el recorregut habitual: sortirà des de la plaça de l’Ajuntament, passarà pels carrers de Mossèn Jacint Verdaguer, de Menéndez Pelayo, la plaça de Lluís Companys, el carrer de Rubió i Ors, la rambla d’Anselm Clavé, el carrer de la Verge del Pilar i el de Josep Cuxart, i finalitzarà, de nou, a la plaça de l’Ajuntament.

Concerts

Els principals concerts de la festa arrencaran aquest divendres, 9 de juny, a les 20 h, amb dos esdeveniments que barregen gastronomia i música. Així, a la plaça del Pilar, tindrà lloc l’esdeveniment ‘Tastets gastronòmics i músiques del món’, alhora que al carrer Joan Fernández se celebrarà la sisena fira Iber&Cor, en què participarà La Banda del Coche Rojo’.

A partir de les 20.30 h la plaça de Catalunya, al barri de la Gavarra, serà l’epicentre de la festa amb tres grups: Las que Faltaband, Enol i La Fúmiga. L’endemà, el dissabte 10, a la mateixa plaça també hi haurà, a partir de les 20 h, les actuacions de La Húngara i de Celtas Cortos.

Dos espais més també oferiran música en directe dissabte la nit: la plaça del Pallars (amb Charlott Especial i la banda tribut a Joaquín SabinaCerrado per Derribo). A més, a partir de les 23.30 h, començarà la sessió de ‘dj’ de la Nit Jove. Finalment, diumenge, 11 de juny, la plaça de Catalunya acollirà la festa de Los 40 Pop.

Pirotècnia

L’exhibició pirotècnica tindrà lloc dissabte, 10 de juny, a partir de les 23 h, al mirador de la torre de la Miranda. Just abans del gran concert de la plaça de Catalunya, que aquest any convida Celtas Curts, el mirador de la torre de la Miranda s’omplirà de focs, colors, llum i música.

Notícies relacionades

L’espectacle combina focs artificials i música de manera sincronitzada amb un resultat espectacular.

Llegeix totes les notícies de Cornellà de Llobregat a EL PERIÓDICO Cornellà de Llobregat