Cooperació

La Fira de la Solidaritat 2021 de Cornellà reflexiona sobre els efectes del canvi climàtic

La fira arriba a la seva vint-i-unena edició amb l’objectiu d’acostar als habitants del municipi les diferents realitats que viuen les persones a tot el planeta

La Fira de la Solidaritat 2021 de Cornellà reflexiona sobre els efectes del canvi climàtic

Ayuntamiento de Cornellà de Llobregat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Diferents espais de Cornellà (Baix Llobregat) acullen la XXI Fira de la Solidaritat per a la Cooperació del 15 al 31 d’octubre, una edició encara una mica especial i adaptada a la situació derivada de la pandèmia.

La fira té l’objectiu d’acostar la ciutadania de Cornellà a les diferents realitats que viuen les persones a tot el món; en aquesta ocasió, la realitat que planteja és la promoció i la defensa dels drets humans i ambientals.

Conferències i mostra d’entitats

Aquest divendres 15 d’octubre a les 19.30 h l’Auditori de Sant Ildefons acull la conferència inaugural a càrrec de Miguel Pajares, president de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, aquest acte servirà també com a presentació del seu llibre ‘Refugiats climàtics’.

La tradicional mostra d’entitats de solidaritat i cooperació en què les entitats i ONG amb presència a la ciutat expliquen els projectes que desenvolupen a tot el món tindrà lloc dissabte 23 d’octubre a la tarda a la plaça de Catalunya.

Exposicions

El programa d’activitats es completa amb exposicions que es poden visitar en diferents equipaments municipals. L’Auditori de Sant Ildefons acull del 15 al 31 d’octubre la mostra ‘Dones que alimenten el món’ de l’Associació Entrepueblos; del 15 al 31 d’octubre l’exposició ‘L’altra lluita contra el canvi climàtic’ del Ceneam (Centre Nacional d’Educació Ambiental) arriba a la Biblioteca Central, mentre que la Biblioteca Marta Mata ofereix les seves sales a la mostra ‘Un món ofegat pel plàstic’ de la Fundació Vidas Sostenibles del 21 al 31 d’octubre.

Gimcana

Notícies relacionades

Una altra activitat destacada de la programació de la fira és la Gimcana Solidària de Cornellà, una gimcana oberta a totes aquelles persones que ho desitgin, ja sigui en grup o individualment, del 15 al 31 d’octubre. Aquesta prova consisteix a buscar els set codis QR repartits per les torretes de la ciutat. L’entrega dels obsequis es portarà a terme al Punt de Voluntariat una vegada finalitzades les dates de la gimcana.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Solidaritat