Educació

Rebuig unànime del ple de Cornellà a la nova classificació de l’Escola Montserrat

L’escola passa a ser considerada com a centre de màxima complexitat a centre d’alta complexitat

Rebuig unànime del ple de Cornellà a la nova classificació de l’Escola Montserrat

Ayuntamiento de Cornellà de Llobregat

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ple de l’Ajuntament de Cornellà (Baix Llobregat), celebrat telemàticament aquest dimecres, ha manifestat el seu rebuig de la nova classificació de l’Escola Montserrat, que passa de ser un centre de màxima complexitat a ser un centre d’alta complexitat. El rebuig del consistori a la nova classificació de l’Escola Montserrat s’ha aprovat per unanimitat.

Des de l’ajuntament es pretén ajudar així la comunitat educativa del centre i l’AMPA, que van demanar recolzament institucional perquè temen perdre recursos amb la nova classificació. Lídia Gómez, regidora d’Educació, Joventut i Ciutadania declara no entendre aquest canvi que provoca que el centre «perdi recursos i accés a ajudes», i demana que es reconsideri i «es faci un nou estudi amb les dades actuals del 2020».

Rebuig de tots els grups

Aquest punt de l’ordre del dia ha comptat amb el recolzament de tots els grups. Estrella Corominas, regidora d’ERC al municipi, tampoc entén la nova «classificació de l’Escola Montserrat, que actualment està catalogada de màxima complexitat, com totes les escoles del barri Sant Ildefons».

Des de Ciutadans també han recolzat el rebuig.

Podem es mostra contrari a la reducció en la classificació del centre de Cornellà i denuncia un «desmantellament encobert» del sistema educatiu públic per part de la Generalitat.

En Comú Movem Cornellà també ho veuen amb preocupació i afegeixen que el barri de Sant Ildefons requereix el màxim de recursos possibles disponibles.

Estudi de complexitat

Des de la Conselleria d’Educació s’assegura que l’estudi de complexitat, elaborat amb dades de l’Idescat, es revisa periòdicament per adaptar-se a les realitats canviants dels centres.

Notícies relacionades

El departament no revela la classificació dels centres i assegura que, de totes maneres, «es proveeixen més dotacions de personal de les que hi havia fins ara» i «recursos addicionals atenent la complexitat» d’aquests cursos, fortament marcats per la pandèmia.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO